Katrien Beulens en Karim Van Overmeire bezochten Aalsterse zomerschool ‘Rekenbubbels’…

Op 11 juli van dit jaar startte Rekenbubbels in Aalst. 100 kinderen kunnen tijdens deze zomerschool hun wiskunde bijwerken om zo met een geruster gemoed het volgende schooljaar aan te vatten. “De Stad krijgt 45.000 euro subsidies van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om Rekenbubbels in te richten. Uit proeven die bij 6.163 leerlingen uit 230 verschillende lagere scholen werden afgenomen,  blijkt dat het niveau voor wiskunde de laatste 5 jaar achteruit gegaan is”, legt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Onderwijs, uit. Wiskunde is een belangrijk vak in elke richting in het secundair onderwijs. Met het oog op verdere studies is het belangrijk dat achterstanden zo snel mogelijk worden aangepakt.

“De wiskundekennis van de leerlingen met de grootste problemen tijdens de zomermaanden bijspijkeren, helpt de hele klas vooruit”, vindt schepen Van Overmeire. “Het is de realiteit dat de leerkracht zich vooral met de minst sterken zal bezighouden, waardoor de betere leerlingen wat op hun honger kunnen blijven zitten. Door ervoor te zorgen dat er minder (of geen) achterstand is, helpen we onrechtstreeks dus ook wie wel goed is in wiskunde.”

Rekenbubbels is, net zoals Taalbubbels, een zomerschool. De activiteiten gaan door in de gebouwen van de Academie voor Beeldende Kunsten. Katrien Beulens (onafhankelijk), schepen van Jeugd: “Het aanbod bestaat in de voormiddag uit lessen en is bedoeld voor kinderen uit de lagere scholen. Het blijft natuurlijk ook voor deze kinderen vakantie, dus in de namiddag voorzien we ontspannende activiteiten.”

De organisatie is een samenwerking de Stad Aalst en Broeiklas. De Stad zorgde voor de locatie, het administratieve luik en de subsidieaanvraag, terwijl Broeiklas zich ontfermde over de praktische organisatie.

Rekenbubbels loopt nog tot 22 juli. Aansluitend start Taalbubbels op dezelfde locatie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *