Kasteeltje in Denderleeuw kleurt oranje voor vrouwenrechten…

Het Kasteeltje kleurt voor twee weken oranje vanaf eind november tot en met begin december. De kleur oranje is het symbool van de campagne ‘Orange the World’, die in het teken staat van het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Het administratief centrum en het Kasteeltje kleuren oranje in het teken van de campagne Orange the World door Soroptimist International club Aalst. De NGO zet zich in voor regionale en internationale projecten om vrouwen en meisjes kansen te bieden en zichzelf te ontwikkelen. De campagne ‘Orange the World’ werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Ze start officieel op 25 november, de Internationale Dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. De VN doet een oproep om gedurende die periode de straten en publieke gebouwen oranje te kleuren en een oranje lintje te dragen.

Geweld tegen vrouwen is geen ver-van-je-bed gebeuren: het kent geen geografische, socio-economische of culturele grenzen. Wereldwijd krijgt 1 op 3 vrouwen ooit in haar leven met geweld te maken, ook in ons land. Extreme gevallen zoals moord halen het nieuws, maar veel gevallen van partnergeweld en ongewenste intimiteiten blijven onder de radar. Slechts een minderheid van de slachtoffers doet aangifte.

Campagnes zoals Orange the World vragen aandacht voor het onderbelichte probleem dat een zware impact heeft op het leven van de slachtoffers en hun familie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *