Jim Cole zorgt voor een streepje muziek via eigen studio…

Om de mensen die verblijven in de verschillende woonzorgcentra of service flats een beetje een hart onder de riem te steken stuurt Jim Cole vanuit zijn home studio in Geraardsbergen, elke week een klein kwartiertje muziek met meezingers door. Door de aanhoudende coronacrisis zijn alle bewoners geïsoleerd aan het geraken van alle menselijk contact. “Een medewerkster van een WZC had me reeds aangesproken of ik eens wilde komen optreden, maar dat is dus nu helaas niet aan de orde. Daarom dacht ik eraan om gewoon via video een klein optreden voor deze mensen te geven. Ik nam ook contact op met David Larmuseau, de bezieler van Eclips TV, die het ook mogelijk vond om de video uit te zenden via dit televisie station. Niet elke bewoner in een zorgcentrum of service flat beschikt over een computer of internetverbinding,” zegt Jim Cole.

Via de televisie worden deze mensen dan weer wel bereikt. “Ik weet, het is een kleine druppel op een hete plaat zegt Jim, maar ik hoop om die mensen een klein beetje te verblijden in deze zeer moeilijke tijden waarin ze geen contact mogen hebben met hun vrienden of familie”. Elke week zal Jim Cole een filmpje bezorgen voor op Eclips TV. In de eerste reeks die volgen, hoor je volgende liedjes:

Will Tura – Eenzaam Zonder Jou
Vader Abraham – Kleine café aan de haven
Luc Steeno – Hij speelde accordeon
Johan Verminnen – Laat me nu toch niet alleen
Noordkaap – Ik hou van u

Eclips TV is via de kabel te ontvangen op Telenet op kanaalnummer 51 (en bij broadcast center op kanaal 86), bij Proximus op kanaal 90 voor Vlaanderen en op kanaal 340 voor Brussel en Wallonië, bij TV Vlaanderen op kanaal 13 en bij Orange vanaf 16 juli 2019 op kanaal 39. Kijkers die suggesties hebben om de programmatie nog meer op maat te maken of die originele ideeën hebben om deze moeilijke periode voor iedereen wat aangenamer te maken, kunnen dit altijd laten weten op info@eclipstv.be.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *