Jazz Madd brengt ‘Les violons de Bruxelles’…

Slechts één gitaar en… drie violen. Benieuwd naar het resultaat? Jean Van der Schueren, bezieler van vzw Duende, brengt met Les violons de Bruxelles een frisse en unieke visie op het all-string swingorkest naar ’t Kasteeltje op zaterdag 7 mei. Over de hele wereld wordt de muziek van Django Reinhardt gevierd, gekopieerd en soms verraden. Meestal wordt gekozen voor de instrumentale formule van het legendarische Quintet van de Hot Club de France: een viool, een sologitaar, een of twee slaggitaren en een contrabas.

Les Violons de Bruxelles vernietigt deze quasi-heilige formule. Als de contrabas aanwezig is, is de situatie voor de rest helemaal omgekeerd: een enkele gitaar en… drie violen. De onvergelijkbare Tcha Limberger (viool, zang), multi-instrumentalist van groot talent en waardige erfgenaam van een familie van Sinti-muzikanten, leidt het Brusselse ensemble op meesterlijke wijze. Samen met Renaud Crols (viool), Alexandre Tripodi (altviool), Renaud Dardenne (gitaar) en Sam Gerstmans (contrabas) laat hij een caleidoscopisch scala aan stijlen, stemmingen en tinten van swing ontstaan. Wat het meest opvalt aan “les Violons de Bruxelles”, is zijn inventiviteit. De band treedt in de voetsporen van Django Reinhardt zonder hem ooit te imiteren en speelt hedendaagse jazz met behoud van een gypsy-touch.

Praktisch • Wanneer: zaterdag 7 mei 2022 om 20.00 uur. Deuren open vanaf 19.30 uur • Locatie: Parketzaal, ’t Kasteeltje (Stationsstraat 7, Denderleeuw) • Inschrijven: via info@jazzmadd.be of 0495 12 14 47 Meer info www.jazzmadd.be www.lesviolonsdebruxelles.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *