Jan De Nul verbindt de Brusselse Noordwijk met Tour & Taxis…

Tijdens de voorbije dagen installeerde een team van Jan De Nul met maatschappelijke zetel in het Aalsterse Hofstade in opdracht van Beliris het centrale deel van de Suzan Danielbrug over het Brussel-Scheldekanaal in hartje Brussel. Eens afgewerkt zal deze brug een belangrijke schakel vormen voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer tussen de buurt rond het Noordstation en Tour & Taxis. Het invaren van de brug startte woensdagavond en werd zaterdagmorgen om 05.00 uur succesvol afgerond. De komende dagen worden de definitieve steunpilaren onder de brug gemonteerd.

Het gaat hier om een brug met Oost-Vlaamse roots. De afgelopen zes maanden werd dit brugdeel van 60 meter lang en 13 meter breed op de Materialenkaai, naast de uiteindelijke installatieplaats, geassembleerd. Stalen bogen en een inox voetgangersgedeelte werden in het betonnen brugdek geïntegreerd. Partner in het project Aelterman bvba uit Gent stond in voor de productie van de stalen bogen die in augustus 2020 over water werden aangevoerd. Het brugdeel van 1200 ton werd eerst op een ponton gereden, waarna het ponton de brug naar haar installatieplaats ter hoogte van het Vergotedok voer. Daar installeert Jan De Nul nauwlettend de brug op tijdelijke pijlers. Vanaf maandag gaat het kanaal terug open voor de scheepvaart.

De Suzan Danielbrug zal in totaal 120 meter lang zijn. In de komende maanden zal Jan De Nul de betonnen bruggen aan beide kanten van het kanaal bouwen om ze daarna aan te sluiten op het centrale brugdeel.

(Foto: JDN)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *