Indoor sport- en jeugdactiviteiten weldra terug toegelaten…

Vanaf zaterdag 13 februari eerstkomende laat burgemeester Tania De Jonge van Ninove opnieuw indoor sport- en jeugdactiviteiten toe. Dit is het geval voor jongeren -13 jaar, volgens de geldende federale regels. Op basis van de slechte coronacijfers en een aantal besmettingen met de Britse variant in Geraardsbergse scholen, besloot de burgemeester van Ninove op 28 januari om indoor sport- en jeugdactiviteiten voor jongeren -13 jaar tijdelijk te verbieden. Nu de corona besmettingen in Ninove al een paar dagen op rij zakken, en de toestand in Geraardsbergen genormaliseerd is (het testen van de lagere schoolkinderen in Geraardsbergen heeft uitgewezen dat slechts 1.8 % positief is), besliste de burgemeester om de activiteiten voor kinderen -13 indoor opnieuw toe te staan vanaf zaterdag 13 februari. Zowel de jeugdverenigingen als de sportverenigingen (én de zwemverenigingen) kunnen hun indooractiviteiten voor -13 jarigen terug opstarten vanaf 13 februari, onder strikte voorwaarden (in groepen van max. 10 personen exclusief begeleiding, waar mogelijk toch  best outdoor,…). Enkel tijdens de krokusvakantie (13 februari tot en met 21 februari 2021) zijn er activiteiten voor kinderen t.e.m. 12 jaar mogelijk met maximum 25 personen (begeleider niet inbegrepen).

Algemene regels voor jeugd- en sportactiviteiten. Sinds 1 februari waren volgende federale regels van toepassing: Jongeren -13 jaar: activiteiten mogelijk in groepen van max. 10 personen (excl. begeleiders), bij voorkeur outdoor (in Ninove werd dit verstrengd en is indoor pas terug mogelijk vanaf 13 februari). Jongeren van 13 t.e.m. 18 jaar moeten activiteiten verplicht buiten bijwonen, behalve voor het zwemmen (dit wordt ook binnen toegelaten). Maximum 10 personen (begeleider niet inbegrepen). Het wordt sterk aanbevolen om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere. De regels voor volwassenen (vanaf 19 jaar) wijzigen niet: zij kunnen ook sporten en bewegen, maar enkel in open lucht of in een zwembad, in groepen van maximum vier personen (kinderen t.e.m. 12 jaar niet inbegrepen), waarbij afstandsregels in acht worden genomen. Een eventuele trainer/coach maakt deel uit van deze groep van vier personen.

Meer informatie en een antwoord op tal van vragen kan je vinden op de website van de Ambrassade: https://ambrassade.be/nl/jeugdwerk-regels en van Sport Vlaanderen www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/ Op de officiële website van het federale crisiscentrum over het Coronavirus vind je de laatste federale maatregelen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *