Hugo De Waele geeft burgemeestersjerp van Erpe-Mere door…

Op 31 december 2022 treedt Hugo De Waele (CD&V) terug als burgemeester van Erpe-Mere. Hij wordt opgevolgd door huidig schepen en partijgenoot Tom Van Keymolen. “Ik ben al jaren pleitbezorger van verjonging binnen mijn partij”, aldus Hugo De Waele. “Het is dan ook niet meer dan logisch dat ik in mijn eigen gemeente de daad bij het woord voeg.” Hugo De Waele is al 40 jaar actief in de gemeentepolitiek van Erpe-Mere. Eerst als gemeenteraadslid in de oppositie en sinds 1989 maakt hij onafgebroken deel uit van het gemeentebestuur als schepen en sinds 2010 als burgemeester, toen hij de sjerp overnam van wijlen Etienne Lepage. Hij gaf dat mandaat extra glans met een in Erpe-Mere ongeziene score bij de lokale verkiezingen (3074 voorkeurstemmen). In die periode belichaamde De Waele het goed en verantwoord bestuur waar CD&V prat op gaat.

Als schepen van Financiën en later als burgemeester waakte hij als een goede huisvader over de financiële gezondheid van Erpe-Mere. Dat belette niet dat Erpe-Mere een warme gemeente is, waar verenigingen kunnen groeien en bloeien, waar cultuur en sport alle ruimte krijgt, met het recent geopende cultuurhuis Emotia als kers op de taart. Kortom, waar het veilig en goed om wonen is.

Naast een warme gemeente met een goed functionerend Sociaal Huis heeft hij van Erpe-Mere ook een veilige gemeente gemaakt. Hij was bij de eerste burgemeesters van Vlaanderen die camera’s aan het op en afrittencomplex E40 en aan de invalswegen van zijn gemeente liet plaatsen. Hij bouwde als voorzitter van de politiezone Erpe-Mere/Lede, samen met de collega van Lede, het politiekorps fors uit en zorgde voor een modern en functioneel politiegebouw.

“Het werk is natuurlijk nooit af”, zegt De Waele. “Maar het is mijn overtuiging dat Tom de juiste persoon is om het roer over te nemen en verder te gaan op de ingeslagen weg. De tijd is rijp om een frisse wind te laten waaien door het gemeentebestuur én door de geledingen van CD&V Erpe-Mere. Dat blijkt ook uit het jonge talent dat met deze beslissing een stap naar voren kan zetten.”

Tom Van Keymolen vervoegde het schepencollege van Erpe-Mere in 2019, na zich eerder al onder meer te hebben onderscheiden als gemeenteraadslid en afdelingsvoorzitter binnen de partij. “Ik dank Hugo uit de grond van mijn hart voor de manier waarop hij de voorbije 13 jaar onze gemeente heeft geleid, en voor het vertrouwen dat hij stelt in mij en de vernieuwde bestuursploeg”, aldus Van Keymolen. “Het Erpe-Mere waarvan hij eind 2022 de symbolische sleutel doorgeeft, verkeert in goede gezondheid. Samen met de collega’s werken we verder aan een gemeente waar het goed is om te leven, en die meer is dan het hot item tijdens de dagelijkse verkeersinformatie.”

Met het vertrek van Hugo De Waele en de promotie van Tom Van Keymolen, vallen er nog enkele andere verschuivingen binnen het gemeentebestuur te noteren. Dries Hostens zal het vrijgekomen schepenambt van Tom Van Keymolen opnemen. Wim Lammens neemt in het schepencollege de plaats van Johan Van Vaerenbergh in, die eerder al zijn afscheid van de gemeentepolitiek aankondigde.

Al deze ontwikkelingen creëren tot slot ruimte voor vers bloed in de rangen. De vrijgekomen plek in de gemeenteraad, door het vertrek van Johan Van Vaerenbergh, gaat naar Lien Vanderstappen. De vervanger van Hugo De Waele in de gemeenteraad zal later bekendgemaakt worden. Op deze manier maakt CD&V Erpe-Mere werk van een verjongde maar sterke ploeg die zich onverminderd inzet voor alle Erpe-Merenaren, en die helemaal klaar is voor de volgende verkiezingen.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *