Hoe overleeft de lokale horeca de corona pandemie…

Kunnen we volgend jaar nog een koffie drinken op de Aalsterse Grote Markt of genieten van een lekker hapje in onze favoriete stek? Twinkelt onze lokale horeca nog na de komende winter? Ann Van de Steen (fractieleider LijstA): “De stad bracht met de corona maatregelen een beetje soelaas door het uitbreiden van de bestaande terrassen goed te keuren tot het einde van de zomervakantie, maar is dit wel voldoende? Waarom niet deze uitbreiding in het najaar laten staan en hiermee een eerste verzuchting ontnemen?Hopende op een zonnig najaar zou hier een eerste hulplijn aangeboden worden.”

Maar onze winters zijn donker en lang genoeg om velen het licht niet meer te gunnen in de lente. “Heeft het stadsbestuur al plannen klaar om de horeca te helpen na 31 augustus? Mogen we verwachten dat er beter overleg en communicatie komt dan begin deze zomer wanneer onze lokale middenstand tussen pot en pint te horen kreeg dat een burgemeestersbesluit na 10 dagen de stemming van de gemeenteraad omzeilde?” Vraagt John Hendryckx (LijstA) zich af.

“Kunnen we bekijken waar vaste- en overdekte winterterrassen geplaatst mogen worden? Kan er dringend overleg komen met de adviesraden en groeperingen van de horeca om hier werk van te maken? Het is ondertussen 5 na 12 daar de materialen nog besteld moeten worden, de veiligheid moet gegarandeerd zijn en de vergunningen uitgedeeld.” Gaat Ann Van de Steen verder.

“Wordt er ook gedacht aan de zaken die binnen tot de helft van hun zitplaatsen verliezen en zo niet meer rendabel zullen zijn? Kan de stad leegstaande panden zoals de Gendarmerie of De Brug niet een tijdelijk nieuw leven geven als winterterras, ditmaal enkel in te nemen door lokale horeca? Kan eender welk idee die deze meerderheid naar voren schuift op tijd aan onze handelaren medegedeeld worden, zodat zij niet voor een muur van 4 maanden worden geplaatst en die enkel de gouden hand van de burgemeester nog kan omzeilen?” besluit John Hendryckx.

“De stad Aalst staat voor een huzarenstuk om de lokale horeca te laten overwinteren. De sector rekent eens te meer op dit stadsbestuur om de nodige beslissingen te nemen,” aldus John Hendryckx, gesteund door Ann Van de Steen.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *