Het wandelseizoen in Denderleeuw is geopend…

De lente is in het land en ook in Denderleeuw. Het ideale moment om terug te gaan wandelen en te proeven van onze lokale wandelroutes. “Het Lokaal Bestuur van de gemeente Denderleeuw biedt 8 wandelroutes aan met afstanden variërend tussen de 6 en 10 km. Voor wie de Wellemeersen wil verkennen, is er het Wellemeersenpad (6,9 km), terwijl bewonderaars van de Kouter het Open Kouterpad (6,4 km) kunnen volgen. Voor de liefhebbers van streetart is er de route van Tour Elentrik (8,8 km). Daarnaast zijn er nog het Tovenaarspad (6,1 km), het Molenbeekmeersenpad (6,1 km), het Denderleeuwpad (8,4 km) en het Steenveldpad (6 km)”, vertelt schepen van Toerisme Jan De Nul.

“Deze 8 wandelroutes zijn gemakkelijk te vinden op de website van Denderleeuw. Bij elke route vind je de afstand en moeilijkheidsgraad, maar ook uitleg over enkele leuke bezienswaardigheden langs de weg. De route is online te beschikbaar, te downloaden of te openen in RouteYou, een applicatie is vergelijkbaar met andere wandelapps. Voor diegenen die zowel de route als de bezienswaardigheden bij de hand wil houden, kan de folder thuis afdrukken of ophalen bij de dienst Vrije Tijd. Of je nu de voorkeur geeft aan digitaal of liever analoog, er is aan iedereen gedacht”, zegt schepen van Communicatie Marnick Vaeyens.

“Ook met de fiets kan je de Denderstreek verkennen en door Denderleeuw fietsen. De Schiptrekkersroute werd uitgebreid en is nu enkel te volgen via de knooppunten van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het is een mooie tocht van 44,4 km. De knooppunten zijn toegankelijk om te volgen en je start op het Dorp van Denderleeuw. Vanaf daar maak je een mooie lus via Denderleeuw, Liedekerke, Okegem, Haaltert en Aalst”, zegt schepen De Nul. “Hou zeker ook de website van www.routen.be in de gaten. Binnenkort kan je genieten van vele prachtige wandelingen via het wandelknooppuntennetwerk van Provincie Oost-Vlaanderen. Wil je alvast leren hoe je gemakkelijk een route kan uitstippelen met knooppunten? Surf naar www.routen.be/hoe-werken-knooppunten”, sluit De Nul af.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *