Herzele voor de zesde keer Dorp van de Ronde…

Herzele is dit jaar voor de zesde keer Dorp van de Ronde, de gemeente maakt van de Ronde van Vlaanderen terug een wielerfeest. Op zondag 31 maart 2024 passeert de Ronde van Vlaanderen door Herzele. De gemeente maakt van deze wielerhoogdag graag een waar volksfeest en organiseert daarom opnieuw een Dorp van de Ronde. Dat gaat door in de Kerkstraat (ventweg) van 11.00 tot 19.00 uur. Ook in 2024 is Herzele een Dorp van de Ronde. Op zondag 31 maart passeert de Ronde van Vlaanderen voor elite door de gemeente. Ze komen binnen via de Ressegemstraat en rijden dan langs de Peperstraat, Markt, Kerkstraat, Burgmeester Matthysstraat, Oudendries, en zo langs de Hoogstraat.

De elite heren rijden iets na de middag Herzele binnen. Hun passage in de Kerkstraat wordt rond 12.20 uur verwacht. Die van de elite vrouwen volgt een tweetal uur later en zou rond 14.30 uur zijn. “We willen van ‘Vlaanderens Mooiste’ terug een echt wielerfeest maken in Herzele”, klinkt het bij Johan Van Tittelboom, burgemeester van Herzele. “We pakken daarom voor de zesde keer uit met een Dorp van de Ronde in de Kerkstraat en voorzien een gevarieerd programma voor jong en oud. Daar komt veel bij kijken, maar wanneer zo’n evenement dan doorgaat geeft dat enorm veel voldoening.”

Wielerfans zullen in het Dorp van de Ronde terecht kunnen bij verschillende drank- en eetstanden van lokale ondernemers en verenigingen. Daarnaast wordt er voor de jongste supporters een kinderdorp opgezet met springkastelen en andere animatie. Volwassenen kunnen het dan weer tegen elkaar opnemen in een wedstrijd fietsen op rollen of bij het testen van hun reactiesnelheid.

De Ronde van Vlaanderen wordt natuurlijk ook live uitgezonden op groot scherm. Voor wanneer de elite heren en de elite vrouwen passeren worden er klapkartons voorzien, zodat de Herzeelse supporters hun favoriete wielrenners extra kunnen toejuichen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *