Herzele lanceerde kaartspel ‘Herzele rond in 80 kaarten’…

Donderdagavond jongstleden vormde De cultuurcentrum De Wattenfabriek de place to be voor de officiële voorstelling van het eigen Herzeelse gezelschapsspel ‘Herzele rond in 80 kaarten’. In aanwezigheid van de makers van het spel kregen zo’n zestig aanwezigen de kans om het spel in primeur te spelen en het viel meteen in de smaak. De vlaggen van 1050 jaar Herzele werden vorige week van de masten gehaald, maar daarmee zat het feestjaar voor onze gemeente er nog niet op. Donderdagavond stond de lancering van een laatste feestproduct op het programma, het sluitstuk van 1050 jaar Herzele. En dat sluitstuk is Herzeles eigen kaartspel ‘Herzele rond in 80 kaarten’ geworden. Geen doorsnee Monopoly dus, maar een uniek en origineel spel, iets typisch voor Herzele. Een spel dat over generaties heen gespeeld kan worden waar wandelen centraal staat. Het spel werd voor, maar vooral ook door Herzelenaren gemaakt. Professioneel spellenmaker Frederic Moyersoen uit Hillegem bedacht het spelconcept, terwijl de illustraties van het spel in huis gemaakt werden door Pepijn De Paepe uit Herzele en werkzaam bij de dienst communicatie van het lokaal bestuur.

“Wanneer je een spel bedenkt, start je vanuit een idee om vervolgens een concept op te bouwen. Je kan het een beetje vergelijken met een puzzel”, start Frederic Moyersoen. “Mijn uitgangspunt voor dit spel was mijn eigen ervaring als Herzelenaar. Ik wandel graag in de gemeente. Bovendien moedigt het lokaal bestuur wandelen aan door veel wandelroutes beschikbaar te stellen. Wat volgt, is het zoeken naar verschillende puzzelstukken om het plaatje te doen kloppen.”

Het uiteindelijke spelconcept? Spelenderwijs een wandeling verzinnen en ze daarna samen doen. Het is een uitdaging à la Jules Verne, op maat van Herzele. Met 80 kaarten in de hand, 1050 jaar geschiedenis onder de voetzolen en een tactiek als kompas, zijn avontuur en plezier verzekerd. Oost, West, wie wandelt er thuis het best?

Frederic Moyersoen is geen onbekende in het landschap van gezelschapsspellen. Hij bedacht onder andere het wereldberoemde kaartspel Saboteur waarvan maar liefst 4,7 miljoen exemplaren over de toonbanken over vlogen. Voor ‘Herzele rond in 80 kaarten’ ligt die oplage helemaal anders. Het spel werd namelijk in beperkte oplage gemaakt. Het is een hebbeding dat enkel in Herzele te verkrijgen is. Een spel koop je al voor € 15,00.

Haast je dus snel naar een van de verkooppunten! Gemeentehuis Herzele (Markt 20, 9550 Herzele) – Bibliotheek De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele) – LDC ’t Ryckbosch (Kloosterstraat 42, 9550 Herzele).

Meer info op: www.herzele.be/herzelerondin80kaarten

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *