Herzele gemeente in de kijker tijdens Vlaamse Schoolweken…

Dit jaar werd Herzele verkozen tot Oost-Vlaamse gemeente in de kijker tijdens de Vlaamse Schoolweek. De Vlaamse Loopweken (tot 2020 de Vlaamse Veldloopweek genaamd) zetten na twee coronajaren nu meer dan ooit de stap naar belevingslopen, zoals obstakelruns en urban trails. Ook leuke randanimatie zorgt voor meer beleving bij de kinderen. Zo willen initiatiefnemers Sport Vlaanderen en MOEV meer dan ooit kinderen warm maken voor sport, zowel tijdens als buiten de schooluren.

Op 28 september (lagere scholen) en 29 september (secundair onderwijs) vinden er in de gemeente Herzele belevingslopen plaats voor de plaatselijke scholen. De lagere scholen wagen zich aan de Burchtrun, een heus hindernissenparcours door en rond de burcht dat de leerlingen als klas moeten overwinnen. Plezier maken tijdens het sporten staat op de eerste plaats. Voor de leerlingen uit het secundair onderwijs wordt het na een leuke muzikale opwarming een belevingsloop door De Steenoven en de Burchtsite. De klassfeer en sportbeleving staan centraal.

De belevingsloop van de lagere scholen gaat door op woensdag 28 september op de Burchtweide. Een vertegenwoordiging van Sport Vlaanderen en MOEV Oost-Vlaanderen, alsook de schepen van sport, Ann Van Ruyskensvelde, zullen aanwezig.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *