Herzeelse Kerkstraat in een nieuw groen jasje…

Donderdag 26 januari 2023 startten in de Kerkstraat in Herzele ingrijpende veranderingen. “Het kleine stuk voetpad tussen de rijweg en de ventweg, waar momenteel bloembakken staan, zal omgetoverd worden tot een groene strook”, weet Benjamin Rogiers, schepen van openbare werken. “In een tweede fase worden ook de parkeerplaatsen in de ventweg opengebroken en krijgen ze een waterdoorlatende structuur. Dit alles wordt afgewerkt met de aanplant van bomen.” De werken in de Kerkstraat kaderen in een groot onthardingsproject binnen de gemeente Herzele. Daarbij worden grote en kleine ingrepen gepland op het grondgebied waar beton zal plaats ruimen voor groen en waterdoorlatende materialen. Meer groen heeft immers een positieve invloed op de biodiversiteit en de kwaliteit van de leefomgeving voor alle burgers. “We ondervinden allemaal hoe de klimaatverandering ons leven en onze onmiddellijke omgeving beïnvloedt. Intense regenbuien zorgen meermaals per jaar voor wateroverlast terwijl op sommige momenten grondwaterreserves niet tijdig bijgevuld worden. Het is te nat en te droog tegelijkertijd. Daarom willen we met dergelijke projecten de functies van de bodem en de open ruimte behouden door onze bodem zo weinig mogelijk af te dichten en het regenwater te laten infiltreren”, aldus Ronny Herremans, schepen van klimaat en leefmilieu.

Op de gemeenteraad van woensdag 25 januari 2023 werd eveneens de aanzet gegeven om in het centrum van Steenhuize te gaan ontharden. “In Steenhuize zijn enkele structurele aanpassingen nodig om een veilig voetverkeer te garanderen. Een ideaal moment dus om, samen met de bevolking, ook even na te denken over ontharden”, verklaart Rogiers. “Ontharden pakt vele uitdagingen tegelijkertijd aan en dat maakt het heel bijzonder.”

Op de foto linksboven zie je (vlnr): Frederik Hoebeke (Ingenieur openbare werken), Niels Walraet (Afdelingscoördinator Klimaat & energie), Pascal Goossens (Technische dienst, ploeg wegen), Ronny Herremans (schepen van klimaat en leefmilieu), Benjamin Rogiers (schepen van openbare werken).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *