Heraanleg N46 in Burst en Borsbeke starten op 26 februari…

Kruispunt Vierwegen in Herzele Persregio DenderOp maandag 26 februari start Agentschap Wegen en Verkeer samen met Aquafin, Riopact, Farys en de gemeenten Herzele en Erpe-Mere met twee werven. De heraanleg van het kruispunt Vierwegen in Herzele en onderhoudswerken aan de Provincieweg (N46) in Burst en Borsbeke. Het verkeer richting Zottegem op de N46 blijft altijd mogelijk. Het agentschap werkt in verschillende fasen en start twee werven tegelijkertijd om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Heraanleg N46 in Burst en Borsbeke start op 26 februari. De heraanleg van de N46 start op 26 februari en eindigt in het najaar 2019. De heraanleg begint ter hoogte van de Akkerstraat en loopt tot voorbij Ravenskouterlos. Er komen vrijliggende en aanliggende fietspaden, goed uitgeruste bushaltes en comfortabele voetpaden. Daarnaast wordt het rioleringsstelsel gescheiden en komt er een bufferbekken om wateroverlast te voorkomen.

De werken worden in vier fasen uitgevoerd. In een eerste fase, die duurt tot het najaar 2018, pakt de aannemer de riolering en de zuidzijde van de N46 (rijrichting Erpe-Mere) aan. In een tweede fase (najaar 2018 – najaar 2019) zijn de riolering en de heraanleg van de noordzijde van de N46 (rijrichting Zottegem) en het Raverskouterlos aan de beurt. Parallel met fase 2 bouwt de aannemer een bufferbekken (zomer 2019). Op het einde van de werken wordt de toplaag in de volledige werfzone aangelegd. De werken aan het kruispunt Vierwegen starten ook op 26 februari. Deze worden in het voorjaar 2019 afgerond. De werken moeten de doorstroming van de N46 en de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeteren. Ook hier wordt het rioleringsstelsel onder het kruispunt gescheiden en komt er een nieuwe waterbuffering.

De werken gebeuren in zes fasen. Op 26 februari start de aannemer met de heraanleg van de Stationsstraat (N464). De werfzone loopt tot het midden van de N46, waardoor het verkeer ook in die fase enkel richting Zottegem door kan. Vanaf mei 2018 pakt hij de noordzijde van de N46 en de Houtemstraat aan. In oktober 2018 beginnen de werken aan de zuidzijde van de N46. Van mei tot september 2018 wordt een bufferbekken aangelegd. Daarnaast wordt in structureel onderhoud voorzien, van het kruispunt Vierwegen tot de kerk van Borsbeke. Tot slot wordt de toplaag aangelegd.

Door de werken per weghelft uit te voeren, blijft verkeer richting Zottegem steeds mogelijk op de N46. Verkeer van Zottegem richting Aalst wordt omgeleid. Voor de veiligheid zijn fietsers niet toegelaten in de werfzone. Ook zij rijden om. Door de combinatie van beide werven moet men het verkeer niet twee keer hinderen. Een uitgekiende fasering zorgt ervoor dat het verkeer richting Zottegem steeds mogelijk blijft.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *