Heemkring Liedekerke herontdekt ’t Fabriekske…

Gebouwen Civiele bescherming Liedekerke - Persregio DenderZaterdag 25 april was een hoogdag voor Louise Van Den Storme. Deze 83-jarige dame was op uitnodiging van de Heemkring Liedekerke uitgenodigd op de terreinen van de Civiele Bescherming. Vroeger, in de jaren 50, stonden op dezelfde plek de gebouwen van Sokatex, in Liedekerke beter gekend als ’t Fabriekske. De 83-jarige dame haalden herinneringen op aan hun werktijd in de spinnerij en weverij van deze bloeiende textielfirma, die na WOII ongeveer 250 mensen tewerkstelde. De werkomstandigheden en het loon waren beter dan in Brussel of Antwerpen, getuige daarvan zijn de vele snoepreisjes naar Dinant die de werknemers bij geregelde tijdstippen cadeau kregen. Ook mochten ze soms zelf stoffen mee naar huis nemen, om er voor zichzelf kledij van te vervaardigen.

Ivan Laprudence, coördinator bij de Civiele Bescherming, gaf tevens de bezoekers een rondleiding en informatie over de activiteiten van de Civiele Bescherming. De Heemkring Liedekerke dankte Louise voor haar boeiende uiteenzetting met een mand vol lekkere streekproducten, die haar zichtbaar veel plezier deed.

(Foto: Tijl Geyssens)Gebouwen Civiele bescherming Liedekerke - - Persregio DenderGebouwen Civiele bescherming Liedekerke Persregio Dender

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *