Haaltertse sportlaureaten werden in stijl gehuldigd…

Tijdens een stijl- en klassevol gala-avond werden gisterenavond de sportlaureaten en kampioenen ploegen anno 2023 gevierd in de sporthal van Denderhoutem. Na de opening vanBurgemeester Veerle Baeyens (NV-A) en Schepen van Sport, Tom Sorgeloos (NV-A) die de laureaten bedankten voor hun enorme inzet, de prestatie binnen hun sporttak en hiermee Haaltert op vlak van de sport op de kaart te hebben gezet werden als eerste categorie de kampioenen ploegen gevierd. Bij de volwassenen werden de kaatsclub Nieuw Terjoden, Red Star Ladies Denderhoutem en ZVC Inferno Atom in de bloemen gezet terwijl bij de jeugd VC Dakwerken De Vos Denderhoutem niet minder dan zes prijzen in de wacht sleepten. Zo werden jongens U15-N1, jongens U17-N1, meisjes U15-N2, jongens U13-N1, meisjes U15-N1 en meisjes U19 gelauwerd als Oost-Vlaams kampioen in hun reeks.

De prijs van sportverdienstelijke persoon ging naar Wim Van Schandevijl die actief is in de G-Sport 9450. Afgelopen jaar werd de G-sport een toppunt toen er een mini-tornooi ter promotie van de G-sport werd gespeeld. Twee ploegen van de G-sport 9450 namen het op tegen twee ploegen BV’s. Er kwamen ruim 400 toeschouwers kijken op een doordeweekse woensdag. Op dit moment telt G-sport 9450 45 G-voetballers en elke week krijgen ze nieuwe aansluitingen binnen. Binnenkort wordt voetbal niet de enige sport, ook de G-darts doet zijn intrede. Hannes Mannaert (zwemmer) in de G-sport werd gelauwerd voor zijn prestatie aan de Special Olympics te Mechelen. Hij behaalde tweemaal brons op de 50 en 100m vrije slag en pakte het goud op de 50m rugslag.

In de vierde categorie tot 12 jaar waren er zes genomineerden. Axl Maesschalck (wielrennen), Chloë Van Weyenberg (atletiek-veldlopen/lopen), Aaron De Ridder (darts), Jenthe Leeman (jiu-jitsu), Kenan Verbrugge (wielrennen en cyclocross) en Tibo Redant (baan- en wegwielrennen) kwamen in aanmerking voor de sportlaureaat in hun categorie. Het was Chloë Van Weyenberg die de prijs in ontvangst mocht nemen. Zij werd kampioen van Oost-Vlaanderen, kampioen Oost-Vlaanderen 1000m op de piste, kampioen van Vlaanderen 1000m op de piste en tweemaal Belgisch kampioen veldlopen.

In de vijfde categorie van 13 tot 18 jaar waren er niet minder dan 13 genomineerden. Het waren Anaïs Van Vaerenbergh (paardensport/eventing), Bente Decraene (voetbal), Catho Van Weyenberg (atletiek-veldlopen/lopen), Imany D’Hondt (Olympisch gewichtheffen), Laura Coppens (tennis), Lenne Troch (acro gymnastiek), Nienke Leeman (jiu-jitsu), Robbe Maesschalck (wielrennen), Silke Vijverman (Olympisch gewichtheffen), Tjörven Mertens (baanwielrennen), Xanten Bauche (basketbal), Zenno Bulté (motorracen) en Louis Vanderniepen (zwemmen) die kans maakten om de sportlaureaat te worden. Deze eer en hoe kon het ook anders was voor baanwielrenner Tjörven Mertens weggelegd. Hiermee kroonde hij zich tot een meer dan verdiende sportlaureaat in zijn leeftijdscategorie. Tjörven pakte de Belgische titel in de sprint en de zilveren medaille op het BK in de keirin. Werd derde in het Wereldkampioenschap teamsprint in Colombia + Belgisch recordhouder, pakte de tweede en derde plaats op het Europees kampioenschap keirin en teamsprint te Portugal + Belgisch recordhouder en werd winnaar van alle Belgische en regionale wedstrijden bij de junioren.

Categorie zes was weggelegd voor recreatief. In deze categorie hadden zes mensen de kans om de sport laureaat te worden. Bart Goubert (lopen/marathon), Nadine en Claudine De Ryck (wandelen), Patrick Van Weyenbergen (wandelen) en Steven De Blander (lopen) moesten de duimen leggen tegen sportlaureaat Ken Hunninck (stratenlopen/(ultra)marathon). Ken zette een sportieve prestatie neer van twee ultramarathons, liep de kustlijn van De Panne naar Knokke af (70 km). Deed de Battle of Brussels (loop over 60 km), liep de marathon van Rotterdam en Aalst en behaalde 23 keer een top tien plaats in stratenlopen.

In de laatste categorie (competitief) was de Noah De Schryver (zwemmen) die de laatste prijs in ontvangst mochten nemen. Noah werd Belgisch kampioen in een nieuw Belgisch record op de 200m schoolslag (50m bad) op de open Belgische kampioenschappen te Antwerpen. Nederlands kampioen op de 200m schoolslag (25m bad) op de open Nederlandse kampioenschappen in Den Haag. Vlaams kampioen op de 100 en 200m (50m bad) in Antwerpen. Verder behaalde hij een nieuw Belgisch record op de 200m schoolslag (50m bad) in Eindhoven. Als gevolg hiervan werd hij geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Fukuoka (Japan) waar hij een 24ste plaats behaalde. Hij haalde het voor Lore Jacobs (vrouwenvoetbal), Lotte Vonck (atletiek/lopen), Tabitha Van Lierde (taekwondo) en Tijl Chiau (thai boks – muay thai).

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *