Haalbaarheidsstudie derde fase gemeentediensten opgestart…

Denderleeuw gemeentehuis op Dorp Persregio DenderEind november 2017 startte de gemeente Denderleeuw in samenwerking met Solva een haalbaarheidsstudie op omtrent de derde fase van het administratief centrum. Bedoeling is om te bekijken of de functies van het OCMW, Huis van het Kind, Vrije Tijd en de bibliotheek kunnen samengebracht worden op de site van het administratief centrum. Nadat de resultaten van de haalbaarheidsstudie bekend zijn, zal er hierin een beslissing genomen worden. In 2012 keurde de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen het gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Centrum goed. Hierin werd de visie van het bi-polair masterplan Centrum-stationsomgeving voor de dorpsomgeving van Denderleeuw vastgelegd. Met de goedkeuring ervan, kon gestart worden met de concrete realisatie van deze visie.

Dit dossier ligt al 5 jaar op tafel, maar nu maakt men er concreet werk van. “Eind november werd Solva aangeduid als partner om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de derde fase van het administratief centrum”, vertelt schepen Jan De Nul. De centrale vraag die men met deze studie wil beantwoord zien is, hoe ziet de toekomst van het gemeentehuis eruit? Hiervoor bouwt men verder op het dienstverleningsconcept dat C-Smart uittekende na een burgerbevraging, een telling van het aantal klantencontacten bij de diensten en workshops met de diensten. Hierin kwam sterk naar voren dat men in de toekomst intensief wil inzetten op een integrale dienstverlening waarbij de administratieve diensten zoveel mogelijk op één locatie gecentraliseerd zijn. Men wil in de gemeente Denderleeuw volop gaan voor een toegankelijke, vraaggerichte dienstverlening en een snelle en correcte afhandeling van een vraag of product.

“Op dit moment hebben we nog maar één inhoudelijke vergadering met Solva achter de rug”, zegt schepen Yves De Smet. Er is dus wel een algemeen kader, maar de rest zit nog in een heel conceptuele fase. Heel wat vragen die nu spontaan komen, kunnen vandaag de dag nog niet beantwoord worden. Uiteraard zal men met Solva op geregelde tijdstippen overleggen. Nadat de haalbaarheidsstudie uitgevoerd is en de resultaten bekend zijn, kan men een beslissing nemen inzake de derde fase van het administratief centrum.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *