Grote kunstwedstrijd van GO! atheneum Geraardsbergen levert schitterende kunstwerken op…

Inzet, nieuwsgierigheid, creativiteit en ondernemerschap zijn de termen die we op deze grote kunstwedstrijd van GO! atheneum Geraardsbergen kunnen kleven. Mevr. Niemegeers, leerkracht cultuur en expressie, organiseerde deze uitdaging voor de vierde keer op rij. Alle leerlingen konden een kunstwerk indienen binnen twee thema’s: ‘Identity’ en ‘Nature’. Niet alleen de kwaliteit lag dit jaar torenhoog, ook het aantal werken dat binnenkwam en de diversiteit wat betreft het  creatief talent bleef niet uit!  “Tijdens deze vierde editie werden er geen kunstdisciplines opgelegd zodat de leerlingen zich niet beperkt voelden in hun creatieve uitwerking. De jury van de kunstwedstrijd beoordeelde de werken volgens de categorieën: gebruikte techniek, afwerking, de diepte van de uitwerking, impact op de toeschouwer en originaliteit. Er werden drie prijzen uitgereikt binnen de twee thema’s ‘identity’ en ‘nature’. De winnaars van de eerste en tweede prijs kregen een bon van het creatieve wereldwijde platform voor handgemaakte producten Etsy en de derde prijs was een winkelbon bij de Fun.”

De prijzen binnen het thema ‘identity’ werden als volgt uitgedeeld. De eerste prijs ging naar Margo Malaise – 3NAW: een handgestempeld portret waarbij de schaduwwerking en weergave vorm kreeg door middel van vingerafdrukken. De tweede prijs was voor Lily Thienpont – 4HUW: Een gedicht dat in gevoel, vorm en betekenis kadert binnen het thema ‘identity’. En de derde prijs was voor Mona Peters – 3LAT: Een compositie van foto’s die verwijzen naar de identiteit van 2 verschillende personen die ook bepaalde gelijkenissen vertonen.

De prijzen binnen het thema ‘nature’ werden als volgt uitgedeeld.  De eerste prijs ging naar Safiyah Tolentino – 6BI: Een ruimtelijk werk waarbij een compositie gemaakt werd van planten die beschouwd worden als minderwaardig of ‘onkruid’. In het werk zijn mini ecosystemen verwerkt die zelfregulerend werken. De tweede prijs was voor Marion De Maertelaere – 4NAW: Een schilderij met expressieve verfstroken die een impressie geven van een wateroppervlak met waterlelies. En de derde prijs ging naar Nell De Pril – 4HUW: Een veelzijdige pentekening waarbij natuurelementen verwerkt zijn tot een nauwgezet uitgewerkt geheel.

GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier op de ingezette creaties en de kunstzin van de leerlingen.  Onze school blijft zich engageren om jongeren aan te moedigen om al hun talenten te ontdekken en exploiteren. Proficiat aan de winnaars en alle deelnemers! Wil je hier meer over weten? Info via http://www.ka-geraardsbergen.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *