Groen zit met vragen ‘voorgestelde wijzigingen circulatieplan’…

Groen Aalst fractieleider Lander Wantens reageert op de wijzigingen die schepen de Gucht aankondigde in de media. Wantens vind dat de schepen eerst de gemeenteraad moet betrekken i.p.v. Ballonnetjes op te laten in de media. Ook stelt de partij zich de vraag of nog veel overeind blijft van het circulatieplan als al deze maatregelen nog voor de evaluatie worden doorgevoerd. Dat er in de Welvaartstraat maatregelen genomen worden tegen het toegenomen sluipverkeer en de hoge snelheid daar hebben we alle begrip voor. Maar door de voorgestelde aanpassingen aan de kaaien dreigt het circulatieplan daar een gemiste kans te worden. De treinstraat is een drukke fietsstraat en dat zal zo blijven door de mislukking rond het project van de fiets-en voetgangersbrug. Dat de schepen hier alle verkeer komende van de Zeebergbrug wil door sturen staat volledig haaks op het principe om de stad veiliger te maken voor fietsers en voetgangers, aldus Groen raadslid Wantens.

De vraag is dan ook wat blijft er nog over van het circulatieplan als de schepen nog voor de evaluatie de vlucht vooruit neemt en de maatregelen die de verkeersveiligheid van de stad ten goede komen (deels) terugdraait. Het circulatieplan bied een enorme kans voor een heraanleg van de kaaien, maar door de voorgestelde ingrepen van de schepen lijkt ook dit op de helling te staan. De vraag is ook wat er nog over zal blijven van de andere ingrepen (knip Koolstraat & Sinte-Annalaan) Als de schepen aan de kaaien toegeeft. “Wat is de garantie dat dit op andere plaatsen niet zal gebeuren, vraagt Wantens.

We lezen heel wat ideeën van de schepen van de media, maar hebben hierover nog op de commissie, nog op de gemeenteraad enige info over ontvangen. De vraag is ook of de voorgestelde maatregelen gesteund worden door de diensten en de mobiliteitsexperts. Of de schepen hier de vlucht vooruit neemt besluit Wantens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *