Gratis vallen voor Aziatische hoornaars af te halen bij de stad…

Onze inheemse bijenpopulatie wordt bedreigd door de Aziatische hoornaar. Om onze bijen te beschermen, kocht de stad honderd hoornaarvallen aan die door de bevolking gratis kunnen worden afgehaald. De Aziatische hoornaar is een bedreiging voor onze inheemse bijenpopulatie. Daarom heeft de stad beslist om, samen met vzw Ons Denderbieken, honderd vallen aan te kopen en te verspreiden op het grondgebied. Deze vallen moeten in het voorjaar zo veel mogelijk rondvliegende koninginnen van de Aziatische hoornaar vangen, zodat het aantal nesten in de zomer verkleint.

Hoe meer mensen willen meehelpen, hoe groter de slaagkans van het project. Daarom roept de stad haar inwoners op om een gratis val te komen afhalen. Dat kan vanaf 4 april aan het onthaal van het balieplein (stadhuis, Bevrijdingslaan 7), tijdens de openingsuren.

Burgemeester Tania De Jonge: “De Aziatische hoornaar is een bedreiging voor onze inheemse bijensoorten en dat heeft zijn impact, niet in het minst op onze imkers. Naast de aankoop van de lokvallen en gratis ter beschikkingstelling is het van belang om de inwoners te sensibiliseren hoe ze met deze wespensoort moeten omgaan.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *