Geraardsbergse stadskas zwaarder dan gedacht…

Manneken Pis Geraardsbergen Persregio DenderOp de jongste gemeenteraad van oktober presenteerde Schepen van Financiën Ann Panis (Open VLD) de rekening 2014. Deze had zoals bij vele steden en gemeenten enige vertraging opgelopen door de overschakeling van de gemeentelijke boekhouding naar de inmiddels beruchte BBC software (beleids- en beheerscyclus). “Uiteindelijk hebben het in 2014 beter gedaan dan voorzien” zegt de schepen. “De 2 belangrijkste evenwichten waar wij door de toezichthoudende overheid op afgerekend worden eindigen uiteindelijk merkelijk beter dan oorspronkelijk voorzien. Het resultaat op kasbasis dat steeds positief moet zijn, sluit af op 816.950 euro en de autofinancieringsmarge was eveneens beter. Ook het budgettair resultaat van het boekjaar sluit met 1.397.582 euro beter af terwijl dit initieel geraamd was op 636.239 euro” verklaart de schepen zich nader.

“De prioritaire doelstelling van het meerjarenplan ‘veiligheid’ is geen dode letter gebleven en de nodige investeringsdossiers werden in 2014 opgestart. Zo ook werd de werkingstoelage aan de lokale politie verhoogd zodat meer politiepersoneel kan ingezet worden en we meer technische middelen kunnen aanwenden. Nummerplaatherkenning en het gebruik van een drugshond zijn daar voorbeelden van” weet de schepen te vertellen.

“Het bestuur doet zijn uiterste best om de cijfers die deel uitmaken van het meerjarenplan zo goed mogelijk na te leven en dit ondanks al de financiële uitdagingen waar de stad telkens mee geconfronteerd wordt. Constante voorzichtigheid is geboden en met de laattijdige doorstortingen van de voorschotten in de personenbelasting, de afrekeningen van ziekenhuistekorten en de brandweerhervorming noem ik maar enkele items die constant wijzigen en waar wij ons aan moeten aanpassen. Geen gemakkelijke taak maar tot hiertoe slagen we in onze opdracht en we zijn zinnens dit zo te houden” voegt de schepen Ann Panis er tot slot nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *