Geraardsbergen reikt subsidies uit om handelspanden duurzaam te renoveren…

Lokaal Bestuur Geraardsbergen reikt met de steun van Vlaanderen subsidies uit voor de renovatie van handelspanden in het kernwinkelgebied. Daarmee wil het handelaars een zetje geven om te blijven investeren in hun pand én eigenaars van leegstaande panden aansporen om hun pand grondig te renoveren en zo nieuwe uitbaters te lokken. De subsidie “verfraaiing en verduurzaming van handelspanden” moet de stedelijke aantrekkingskracht verhogen en de uitstraling, kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van handelspanden en het openbaar domein verbeteren. Het lokaal bestuur van Geraardsbergen kan voor de uitreiking van de subsidie rekenen op een cofinanciering van Vlaanderen. Er is een totaal budget voorzien van 200.000 euro waarvoor 100.000 euro cofinanciering.

“We willen met deze subsidie de handelaars ondersteunen om hun pand helemaal klaar voor de toekomst te maken. Zuiniger, groener, beter ingedeeld… Tegelijkertijd hopen we dat de subsidie eigenaars van leegstaande panden aanzet om ook hun pand aan te pakken. De leegstaande en dikwijls verloederde panden zijn vandaag een doorn in het oog. Het is een mooie opportuniteit om het stadszicht te verbeteren en nieuwe handelaars aan te trekken”, zegt schepen van Middenstand Ann Panis.

De subsidie bedraagt 50% van de gemaakte kosten. Er kan maximaal 20.000 euro worden ingediend. Dossiers worden behandeld a rato van indiening en tot uitputting van het voorziene krediet. Meer informatie, het reglement en het aanvraagformulier zijn te vinden via www.geraardsbergen.be/renovatiehandelspand.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *