Gemeente Sint-Lievens-Houtem gaat zwerfvuil te lijf…

Het gemeenbestuur Sint-Lievens-Houtem organiseert in samenwerking met ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu, een nieuwe zwerfvuilactie. Deze gaat door op donderdag 25 april 2019. Verschillende lagere scholen uit de gemeente en Huize Van der Schueren nemen hieraan deel. ILvA zorgt voor de ophaling en verwerking van het verzamelde zwerfvuil en stelt aan de scholen en bewoners van Huize Van der Schueren speciale vuilniszakken ter beschikking, samen met handschoenen, afvalgrijpertjes en fluohesjes van het door OVAM en FOST Plus gesteunde project ‘mooimakers.be’.

De firma Allgro schenkt elke deelnemer een gezond stuk fruit. Huize Van der Schueren bestrijdt reeds wekelijks het zwerfvuil. Daarnaast zetten tal van zwerfvuilmeters en -peters zich in om Sint-Lievens-Houtem net te houden. Hun uitrusting wordt gratis door ‘mooimakers’ voorzien. Op een jaar tijd werd zo’n 5 ton (5000 kg) zwerfvuil opgeruimd.
De gemeente beschikt ook over een zwerfvuilcamera die op verschillende locaties kan ingezet worden. Samen de strijd aanbinden tegen zwerfvuil in de gemeente is de slogan!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *