Galerij Pi Kwadraat stelt keramiek en schilderijen tentoon…

Schilder Paul De Ryck en keramist Paul Yperman hebben hun voornaam gemeen en ze wonen allebei in Erpe-Mere, maar de kunst die zij maken contrasteert fel. Toch wordt hun werk vandaag samengebracht in een nieuwe tentoonstelling in galerij pi kwadraat in Erpe en de werken gaan wonderwel samen. De schildertechniek van Paul de Ryck is minutieus, perfect en zuiver en het doet aan de Renaissanceschilders denken. In zijn schilderijen creëert hij een fantastische wereld, een universum dat balanceert tussen de fysieke en de geestelijke wereld en daardoor appelleert het sterk aan de verbeeldingskracht van de toeschouwer. Het verhevene en de humor gaan hand in hand met elkaar samen.

Paul Yperman heeft voor deze tentoonstelling en nieuwe serie werk gemaakt onder de titel “ceci n’est pas un vase”. Het uitgangspunt is een gedraaide vaasvorm die door insnijdingen en vervormingen van zijn functionaliteit ontdaan wordt en zo wordt een gebruiksvoorwerp getransformeerd tot een kunstwerk. Het werk blijft ongeglazuurd wat bijdraagt tot de abstractie en enkel door rookstooktechnieken wordt een patroon op het werk aangebracht. In de tentoonstellingsruimte op de zolder wordt ook een gevarieerde selectie hedendaagse keramiek tentoongesteld die de moeite waard is.

Praktisch: De tentoonstelling loopt van zondag 27 november tot en met zondag 18 december 2022 en is elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 14.00 tot 18.00 uur. Galerij Pi Kwadraat is gelegen in de Dorpstraat 75 te Erpe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *