Freelance reporter/fotograaf Jacky Delcour is niet meer…

Onze redactie vernam vandaag het minder goede nieuws dat een van onze freelance fotografen en reporter is komen te overlijden. Jacky was in Liedekerke overal bij als er iets te doen was. Zo was hij de drijvende kracht achter de jaarlijkse kermissen op de Opperstraat en Jaarmarkt. De braderie in de Stationstraat was ook dankzij hem de laatste jaren weer aan een opmars bezig. Hij was bij geregelde tijdstippen de man waar je kon op rekenen als je een of meerdere foto’s nodig had van een evenement in de regio. Zo was hij ook geregeld actief medewerker voor Persregio Dender. Hij bracht ook al meerdere jaren het fotomateriaal aan voor Editie Pajot, een internetkrant die vooral in het pajottenland en Vlaams Brabant actief is. Af en toe zagen we Jacky Delcour ook in Ninove, waar hij altijd als gedreven fotograaf de mooiste kiekjes wist te schieten. Hij was de man die tijd nam om een babbeltje te slaan.

Jacky was een man met een zacht karakter. De goedheid droop er met momenten af, niks was hem teveel. Steeds een vriendelijke groet, of je nu collega of concurrent was. Jacky maakte geen onderscheid, en was steeds paraat om te helpen daar waar nodig. Zo steunde hij ook elk jaar de actie met de Rosse Muntjes, bloedgevers, verschillende wielergroepen, heren- vrouwenverenigingen, en de talloze marktkramers. De zaterdagmarkt was zijn leven, hij hield van verkopers die op straat staan, in weer en wind. De Lokale Economie in zijn streek lag hem nauw aan het hart.

Jacky Delcour (70) laat naast zijn vrouw ook twee kinderen en vier kleinkinderen achter. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden in de O.L.V.-Boodschapkerk Ter Muilen in Liedekerke. De asurne zal nadien op de gemeentelijke begraafplaats van Liedekerke worden geplaatst. Je kan Jacky nog een laatste groet brengen op dinsdag 19 januari tussen 19.00 en 20.00 uur brengen in het gemeentelijk mortuarium.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Freelance reporter/fotograaf Jacky Delcour is niet meer…

  1. Yvan en Mariëtte Jaeken-Tielemans schreef:

    Onze innige deelneming aan de vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden van Jacky Delcour. Vanwege fam. Jaeken-Tielemans in Leerbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *