Frank Vaganée trio op volgende Jazz Madd aan de Dender…

Voor de eerste keer in het 12-jarige bestaan van Jazz Madd (Jazzz Muziek Aan De Dender) brengt organisator Jean Van der Schueren zijn muziekfestival naar vier gemeenten i.p.v. drie in één weekend. De eer is aan Frank Vaganée met zijn trio. De Jazz Madd-concerten van gitarist Jean Van der Schueren zijn uniek in hun genre: kleinschalig, intiem en gezellig. “Ja, Frank Vaganée speelt niet voor het eerst op onze concertreeksen”, vertelt een enthousiaste Van der Schueren. “Frank won verschillende prijzen, waaronder ook een Oscar voor zijn muziekbijdrage aan de film ‘The Artist’. Dit weekend krijgt Frank de primeur om vier concerten op rij te spelen bij ons”.

Vaganée bezit een zeldzaam zilveren toon op altsax, die vaak doet terugdenken aan jazzlegendes als Art Pepper of Lee Konitz. Maar zoals elke saxofonist na John Coltrane, kan hij het instrument ook overblazen in schrille flageoletten en losbarsten in hevig emotionele passages. De concerten gaan door op 21 april om 20.00 uur in The Preacher, Markt 9 Geraardsbergen. op 23 april om 20.00 uur in ‘t Kasteeltje,Stationstraat 7, te Denderleeuw. Op 24 april om 11.00 uur in Theater Pact, Du Parc, Erembodegemstraat 31/33 te Aalst. En op 24 april om 19.00 uur, in Vinnie’s Easy Food Fair, Oudstrijdersplein 9 te Ninove. Reserveren en info 0495 12 14 47 of info@jazzmadd.be /www.jazzmadd.be

Volgende maand is er opnieuw een buitengewoon programma, het wordt dus een sterke aanrader, die vooral bestaat uit zigeunermuziek. Jazz Madd programmeert  een concert van LES VIOLONS DE BRUXELLES met TCHA LIMBERGER op 6 mei In ASBEEK (studio Campo), 7 mei Denderleeuw in‘ t kasteeltje, en op 8 mei in zaal Theater Pact te Aalst, en in De Liberale Kring te Ninove.

(Foto: JVDS)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *