Fietsersbond wil meer duidelijkheid rond fietsen met masker…

In Aalst zit de Fietsersbond met vragen over het dragen van een mondmasker tijdens het fietsen. Sportfietsers zouden niet verplicht zijn om een mondmaskers te dragen, en de gewone Vlaming die de fiets gebruikt als ontspanning of om naar het werk te rijden moet dan weer wel een mondmasker dragen. De onduidelijkheid blijft en vragen blijven rijzen. “We begrijpen niet waarom er een onderscheid gemaakt wordt tussen de motieven voor een verplaatsing per fiets. Tijdens deze hittegolf is elke actieve vorm van verplaatsing een inspanning. Maar ook bij ‘normale’ weersomstandigheden is een onderscheid maken tussen functionele en recreatieve verplaatsingen best vreemd. Waarom moet een sportfietser, in groep al dan niet in bebouwde kom, aan 10km/u door de winkelstraten geen mondmasker dragen? Waarom mogen bestuurders met open raam of open dak die naast ons aan het verkeerslicht wachten geen mondmasker dragen? Waarom moet een fietser die stevig doorfiets om naar het werk te rijden maar geen sporttenue draagt dan weer wel een masker dragen?, Een heleboel vragen die Marleen Stallaerts zich stelt.

Wij vragen duidelijkheid voor alle Aalstenaars. We zijn zeker niet tegen het dragen van een mondmasker en vrezen ook dat 1 september niet zomaar plots de einddatum zal zijn van de corona-maatregelen. Iedereen met gezond verstand ziet dat we dit nog lang zullen moeten mee dragen. Maar waarom dan niet zoals reeds in andere steden? Fietsers en stepgebruikers hoeven het mondmasker niet te dragen als zij de sociale afstand kunnen naleven. Vermits onze stad reeds kreunt onder een verkeersinfarct, hoge concentraties fijn stof door canyoning en zoals elke stad verhoogde temperaturen kent bij warme dagen zouden wij het toch normaal vinden dat elke actieve vorm van verplaatsing zou aangemoedigd worden om zo deze effecten maximum te kunnen reduceren.

“Daarom vragen wij nog eens met aandrang duidelijkheid over de mondmaskerplicht zodat mensen die onder de lock-down de fiets terug zijn gaan gebruiken niet terug worden aangemoedigd de auto te gebruiken omdat fietsen echt niet meer als aangenaam wordt ervaren, zegt de voorzitter van de Aalsterse Fietsersbond Marleen Stallaerts.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *