Fernand Van Trimpont en Paul Pardon kandidaat op de CD&V-lijst voor de bovenlokale verkiezingen…

Fernand Van Trimpont, eerste schepen in Geraardsbergen, zal de Oost-Vlaamse lijst duwen voor CD&V voor de federale verkiezingen. Als lijstduwer wil hij er onder meer voor zorgen dat de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen de erkenning krijgen die ze verdienen en de steun krijgen die ze broodnodig hebben. Gemeenteraadslid Paul Pardon is kandidaat voor het Vlaams parlement, waar hij zich gedreven wil inzetten om een constructief, oplossingsgericht en menselijk beleid te voeren. “Wij zijn verheugd om onze kandidatuur voor de federale en Vlaamse verkiezingen aan te kondigen,” zeggen Fernand Van Trimpont en Paul Pardon. “Om te bouwen aan de toekomst van Geraardsbergen is een sterk bovenlokaal netwerk cruciaal. Sterke relaties opent de deur naar meer kansen, financiering en ondersteuning van projecten die de levenskwaliteit van onze inwoners van Geraardsbergen en de regio kunnen verbeteren.”

Sterkhouder Fernand Van Trimpont. Als voorzitter van SOLVA, een intergemeentelijke samenwerking voor streekontwikkeling in Zuid-Oost-Vlaanderen, brengt eerste schepen Van Trimpont waardevolle bovenlokale ervaring met zich mee. Hij ambieert een samenwerking voor een bloeiende toekomst, niet alleen voor Geraardsbergen maar voor de hele regio. “Als lijstduwer voor CD&V is het mijn doel om onze streek in de schijnwerpers te zetten. Heel wat zaken worden besproken en beslist op bovenlokaal niveau, ook als het over Zuid-Oost-Vlaanderen gaat. Ik geloof er dan ook sterk in dat een bovenlokaal netwerk van cruciaal belang is voor de vooruitgang van Geraardsbergen en de hele streek.”

Ook Minister van Financiën en Vicepremier Vincent Van Peteghem, die de Oost-Vlaamse CD&V-kamerlijst trekt, kijkt uit naar de samenwerking. “We vinden dat Fernand een heel goede kandidaat is om de regio sterk te vertegenwoordigen. Hij heeft jarenlange politieke ervaring en een uitgebreid netwerk als eerste schepen in Geraardsbergen. Dankzij zijn bovenlokale netwerk en zijn ruime kennis over heel diverse politieke thema’s kent hij de behoeften en uitdagingen van de streek bovendien heel goed.”

Op de CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement wordt de 11e plaats ingenomen door dokter Paul Pardon, een zeer gedreven gemeenteraadslid in Geraardsbergen. Zo komt hij vaak tussen over thema’s als verkeersveiligheid, landbouw, milieu en erfgoed. Uiteraard ziet Paul als arts ook een degelijke toegankelijkheid tot de gezondheidszorg, gezondheidspreventie en waardig ouder kunnen worden als speerpunten.

Dokter Pardon was voorzitter van de Risk Management Group die ons land samen met zijn team door de coronacrisis heeft geleid. Als humanitair vrijwilliger bij rampen en in arme landen, ondervindt hij wat echt telt en hoe essentieel en waardevol het is dat we elkaar samen vooruithelpen. “Politiek moet beleid voeren en daarbij een antwoord bieden op maatschappelijke uitdagingen,” zegt Pardon. “Goede politiek betekent luisteren, aandacht hebben voor de bekommernissen van de mensen en proberen op een juiste manier oplossingen te zoeken. Daarvoor wil ik me verder inzetten.”

Paul is van mening dat de huidige aanpak van bovenlokale dossiers beter en vooral menselijker kan en moet. Het is essentieel dat bovenlokale kwesties worden aangepakt met een grondige analyse van de lokale situatie en een sterke betrokkenheid van en overleg met de belanghebbenden.

Team Geraardsbergen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal Fernand Van Trimpont lijsttrekker zijn van “Team Geraardsbergen” en Paul Pardon kandidaat. Dit frisse en nieuwe politieke initiatief dat voortkomt uit de lokale CD&V-afdeling, stelt zich uitdrukkelijk open voor een breder publiek. Ook enthousiastelingen die geen directe binding hebben met CD&V of die geen band hebben met een nationale partij, zijn welkom op de lokale lijst. Er is alvast veel belangstelling voor dit nieuwe project.

Fernand: “Door samenwerking met federale, Vlaamse en provinciale CD&V-mandatarissen, zal Team Geraardsbergen de belangen van Geraardsbergen ook buiten de stadsgrenzen verdedigen. Dit is een grote troef van Team Geraardsbergen en is dé sleutel tot het bevorderen van vooruitgang en welvaart in Geraardsbergen.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *