Erpe-Mere weigert verlaging tarief speelpleinwerking voor kinderen in armoede…

De voortdurende strijd tegen kinderarmoede blijft een uitdagende kwestie, zelfs in Erpe-Mere. Tijdens de recente gemeenteraads-zitting deed Patrick De Swaef van Vooruit-Groen een dringend voorstel om de speelpleinwerking toegankelijker te maken voor kinderen uit gezinnen die in armoede leven. Op dit moment bedraagt de deelnamekost voor de speelpleinwerking 3 euro per dag per kind voor gezinnen die recht hebben op een kansentarief. Dit tarief vormt echter een aanzienlijke last voor gezinnen in armoede, vooral wanneer er meerdere kinderen zijn die meerdere dagen willen deelnemen aan de activiteiten. Voor veel van deze kwetsbare gezinnen vormt de speelpleinwerking vaak de enige vorm van ontspanning tijdens de vakantieperiodes. Daarom steunt Vooruit-Groen de vraag van Welzijnsschakel Ommekeer Erpe-Mere om het tarief te verlagen naar 1,5 euro per kind per dag voor deze gezinnen.

Helaas weigerde de verantwoordelijke schepen om in te gaan op dit voorstel. Volgens hem kunnen gezinnen in armoede met deze kwestie terecht bij het OCMW, wat volgens Patrick De Swaef dan weer de drempel verhoogt voor deze reeds kwetsbare groep mensen. Vooruit-Groen vindt dit dan ook een gemiste kans om kinderen uit arme gezinnen betere toegang te geven tot de speelpleinwerking en hen daarmee uit hun isolement te halen.

“Het is belangrijk dat we ervoor zorgen dat alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, de kans krijgen om deel te nemen aan leuke activiteiten zoals de speelpleinwerking. Het is de taak van de gemeente om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt, en dat niemand buitengesloten wordt.”, besluit Patrick De Swaef.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *