Er zijn plannen dat het RVA-kantoor in Aalst zou verdwijnen…

Vooruit-parlementslid Anja Vanrobaeys stelt zich de vraag of het RVA-kantoor in Aalst dreigt te verdwijnen. Ze is eerder voorstander om de gebouwen toegankelijker te maken voor de broodnodige dienstverlening. Heb je vragen over een loopbaanonderbreking als je pas een kindje hebt gekregen of gaat zorgen voor je partner of ouders of heb je als werkgever vragen over tijdelijke werkloosheid – dan kom je terecht bij de RVA. Maar de RVA moet herstructureren. In Wallonië en Oostende zullen er kantoren verdwijnen, maar ook Aalst staat op de lijst van kantoren die sluiten. “Onvoorstelbaar dat zo een sterke speler voor onze arbeidsmarkt haar kerntaak moet inperken,” zegt Anja Vanrobaeys, federaal parlementslid Vooruit. “Dichtbij de mensen, in persoonlijk contact, kan je veel beter ondersteunen en tot een concreet antwoord op de hulpvraag komen. Kantoren sluiten, werkt dat net tegen.”

De directie van de RVA zal binnenkort hun plan voor een reorganisatie voorleggen aan het beheerscomité. “Het plan moet nog worden goedgekeurd, dus ik hoop dat alle leden hier grondig over nadenken. Wat is de kerntaak? Op welke manier kan dienstverlening efficiënt maar ook laagdrempelig worden aangeboden? Voor een sterke arbeidsmarkt heb je sterke ondersteuning nodig voor zowel werkgevers als werknemers. Precies die expertise heeft de RVA in handen. Kan een lokale antenne dezelfde expertise bieden als een volwaardig kantoor? Blijft er voldoende personeel over om de dienstverlening te garanderen? Deze kritische vragen moeten op tafel komen bij het beheerscomité.”

“We leven in een snel veranderende wereld en de informatie die je online vindt gaat alle kanten op. Een fysiek contactpunt dat toegankelijk is en zich dicht bij de mensen bevindt, is cruciaal. Ik vrees dat de mensen die niet digitaal sterk staan alweer uit de boot gaan vallen. De RVA versterkt onze arbeidsmarkt. Daar mag niet aan worden getornd,” besluit Vanrobaeys.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *