Er komen 20 volkstuinen in Hoogsteenveld te Welle…

De herinrichting van het speelplein aan het Hoogsteenveld ging de afgelopen weken van start. Het speelplein krijgt een hedendaagse invulling met nieuwe speeltoestellen, ruimte voor fruitbomen en 20 volkstuinen. Voor de volkstuinen kan je je vanaf nu inschrijven. “We willen inwoners die geen tuin hebben of slechts een beperkte ruimte hebben de kans bieden om te kunnen tuinieren. Zelf een tuintje aanleggen bevordert een gezonde levensstijl in de buitenlucht en draagt bij aan een gevoel van gemeenschap door sociaal contact in de tuinen. Bewoners kunnen op een gezonde manier zelf voor hun groenten en fruit zorgen. Denk maar aan gezinnen met jonge kinderen bijvoorbeeld, voor hen kan dit een educatieve en leuke bezigheid worden om samen met het gezin te doen”, zegt schepen voor Duurzaamheid en Klimaat Andy Depetter.

“De tuintjes bedragen 25 m² oppervlakte en tuiniers zullen hun materiaal kunnen opbergen in lockers. Jij beslist zelf welke groenten of fruit je plant. Mensen kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen voor één van de 20 volkstuintjes via de website van Denderleeuw. We hebben een reglement en gebruiksovereenkomst voorzien, zodat we voor aanvang op dezelfde golflengte zitten en afspraken worden verduidelijkt. We gaan daarnaast samen met de startende gebruiker op terreinbezoek om mondeling het reglement nog even door te nemen. Je engageert je voor een termijn van één jaar en dit is stilzwijgend verlengbaar”, zegt schepen voor Openbare Ruimte Yves De Smet.

Duurzaam en klimaatbewust. “Naast de volkstuinen wordt een laagstamboomgaard aangeplant. De aanwezige hoogstammen en het aangeplante klein fruit worden integraal behouden. We gaan voluit voor een duurzame, klimaatbewuste invulling voor speelplein Hoogsteenveld”, sluit schepen Depetter af. Wie interesse heeft om een volkstuin aan te vragen, kan terecht via www.denderleeuw.be/volkstuinen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *