Energiepionier Gabriëls opende snellaadstation in Aalst…

Gabriëls opende op de Boudewijnlaan 119 in Aalst  een nieuw tankstation. Naast de klassieke brandstoffen vind je er ultrasnelle laadpalen voor elektrische wagens waar je ook kan betalen met je bank- of kredietkaart – een primeur voor België. De opening past in de strategie van Gabriëls om tegen 2026 een 30-tal full energy stations op goed bereikbare locaties operationeel te hebben. Vandaag zijn er al 14 in gebruik. Gabriëls kiest als energieleverancier resoluut voor de toekomst. Met een sterk lokaal uitgebouwd netwerk van 180 stations zet het in op duurzame mobiliteit voor iedereen. Zo is de energiepionier in het kader van de energietransitie en elektrificatie van het vervoer zijn stations versneld aan het aanpassen om aan de vraag naar laadfaciliteiten en ecologische brandstoffen te voldoen. In Aalst, aan de Boudewijnlaan, opende Gabriëls recent zijn nieuwste tank- en laadstation. 

Het nieuwe station beschikt over 4 vloeistofgekoelde DC-laadpalen van 300 kW met elk 2 connectoren. Aan elke paal kunnen dus 2 auto’s tegelijk laden, goed voor 8 fast charging laadpunten. Er zijn al voorzieningen getroffen om in de toekomst, als de vraag toeneemt, de capaciteit verder uit te breiden. De palen staan onder een verlichte luifel wat het aangenaam en veilig maakt om te laden. De luifels liggen vol met zonnepanelen, goed voor in totaal 30 kWp.

Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan de oplaadtijd variëren van 20 tot 30 minuten. De prijs voor elektrisch laden is alvast bijzonder interessant, zeker in vergelijking met de laadstations langs de snelweg: zo betaal je met de Gabriëls laadpas of bankkaart 0,54 euro (incl. btw) per kWh of ongeveer 25 euro voor een volle laadbeurt. Daarmee bevestigt de energieleverancier zijn reputatie als prijsbreker.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *