Eerste Short Distance Triatlon Aalst gesmaakt…

Afgelopen zaterdag werd ter hoogte van de site Schotte in Erembodegem bij Aalst, de eerste verkorte triatlon, ofwel de 1ste Short Distance Triatlon georganiseerd. Aan dit sportieve evenement namen meer dan 250 vrouwen en mannen mee, elk op zijn eigen manier alleen of in groep van drie. Wie eens wou proeven van deze sport, had de mogelijkheid om zich in te schrijven per groep van drie, waarbij één persoon 750 meter zwom, één persoon 21 km fietste, en één persoon 5 km liep. Er was voor iedere deelnemer een medaille voorzien, als aandenken aan deze eerste Short Distance Triatlon.

We kunnen meteen spreken van een geslaagde editie verteld ons Geert Verdoodt, voorzitter van Alva (Atletiek Land Van Aalst) en samen met 3PT Solidpharma (Tri Performance Team), mede-organisator van dit evenement. Met de organisatie van deze grote sportwedstrijd met nationale uitstraling willen beide clubs en sponsors zowel de triatlonsport in de ruime regio promoten als een nieuw referentie-sportevenement uitbouwen in de stad Aalst. Ondanks enkele negatieve berichten via de sociale media, dat er niet voldoende zou gecommuniceerd zijn met de handelaars uit Erembodegem, wat volgens de organisatoren uit de lucht gegrepen is, verliep deze eerste editie zonder noemenswaardige incidenten. Persregio Dender was op de afspraak, en heeft tal van foto’s genomen tijdens de triatlon, waarvan u het resultaat kan zien op onze Facebook-pagina.

Op het moment dat beide sportclubs mekaar vonden in dit initiatief, bleek ook dhr. Dirk Van Yperzele vanuit de bedrijfswereld bijzondere interesse te hebben om in Aalst een grote triatlonwedstrijd te organiseren. Met BNI Land Van Aalst heeft deze eerste organisatie meteen een sterke hoofdsponsor gevonden die haar naam geeft aan de drie wedstrijdreeksen: BNI Land Van Aalst Heren sprinttriatlon, BNI Land Van Aalst Dames sprinttriatlon en BNI Land Van Aalst Trio sprinttriatlon.

Wij geven graag nog even de uitslag mee van de eerste drie bij de vrouwen, mannen, en trio’s. Bij de vrouwen eindigde Weyn Shelsea op een tijd van 00:01:11, op de tweede plaats eindigde Vanhoutte Jonie op een tijd van 00:01:00, en op de eerste plaats eindigde Maes Katrien, haar tijd was 00:00:54. Bij de Heren zien we op drie De Smedt Brecht, hij eindigde op een tijd van 00:00:52, op twee zien we Van Vooren Brecht op 00:00:50, en de winnaar bij de heren werd Wera Joachim, ook met een tijd van 00:00:50. Hier werd rekening gehouden met de tijden van de verschillende disciplines. Tot slot bij de trio’s ging de eerste prijs naar Pure Ambiance, waaronder Luyckx Marie, De Winter Jeroen, en Goossens Wouter.

 

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *