Eerste feestnacht van Carnaval Oilsjt is achter de rug…

Ajuinboer neemt viagra Persregio DenderDe feestnacht van zondag op maandag verliep rustig. De hulpposten van Het Rode Kruis Vlaanderen voerden 107 verzorgingen uit (3<18jr, 104≥18jr), waarvan 2 minderjarigen alcohol gerelateerd (2<18jr). De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 15 personen verzorgd (1<16jr, 2<18jr, 12≥18jr), waarvan 3 minderjarigen alcohol gerelateerd (1<16jr, 2<18jr). De politie is een paar keer moeten tussenkomen voor moeilijkheden tussen carnavalisten. Er werden 3 bestuurlijke aanhoudingen verricht.

De WHISKY-ploegen van de Lokale Politie Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen tijdens de afgelopen nacht 25 minderjarigen (8<16jr en 17<18jr) aan in het bezit van alcohol.

Veel tijd om te recupereren hebben de carnavalsgroepen niet. Om 13.30 uur moeten ze alweer paraat staan om de maandagstoet te lopen. De maandagstoet wordt gelopen op een verkort traject en de groepen zijn niet meer gebonden aan de numerieke volgorde van hun volgnummer in de zondagsstoet. Om 14.00 uur staan de bezemdans van de Aalsterse Gilles en de ajuinworp op het programma op de Grote Markt. Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen, worden vandaag 207 politiemensen ingezet.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *