Een hele week carnaval in GBS de Kersentuin…

Vorig jaar startte de Kersentuin met dit project. Met succes dus dit jaar opnieuw. Niet één dag maar de hele week mochten leerlingen, ouders en leerkrachten creatief uit de hoek komen met de thema’s die door werkgroep carnaval werden opgelegd. En of ze dit deden… Een sjaaltje met bollen, een gestreepte trui, bollen op de wangen, strepen linten in de haren, bolle oorbellen, … Op maandag was het thema ‘bollen en strepen’. Dinsdag gingen vooral leerkrachten uit de bol. ’30 of 50 jaar later’ zouden sommigen al met pensioen zijn. Een rolstoel, grijze haren, schorten en pantoffels konden zeker niet ontbreken.

Kleuters en kinderen kwamen voornamelijk in het beroep dat ze later zouden uitoefenen. In de gang kon je geen boekentas bespeuren op woensdag. Wel een wasmand, kartonnen doos, vakantiekoffers, gereedschapskist, mandjes, sacoches, kruiwagen …. ‘Alles behalve een boekentas’. Een kleurrijke dag op donderdag. Leerlingen en leerkrachten lieten de regen helemaal vergeten door ‘met alle kleuren van de regenboog’ rond te lopen. En of de school heel kleurrijk was. En natuurlijk als kers op de taart van de week de carnavalstoet waar iedereen ‘eigen verkleedkleren’ droeg. Kleuters, kinderen, leerkrachten en ouders maakten de straten van Herzele onveilig met twee carnavalswagens. Na een tochtje van 2 km kon iedereen een drankje drinken in het knalcafé.

‘Voor al die lachende snoetjes van de kinderen, daarvoor doen we het toch’. Meer beelden op onze Facebook-pagina bij Persregio Dender.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *