Drukste gemeenteraad ooit rond vertrouwenskwestie…

In de gemeente Haaltert vond maandagavond 14 november een extra gemeenteraad plaats die werd ingeroepen door oppositiepartij Vlaams Belang. Zij pikken het niet dat burgemeester Veerle Baeyens haar macht als hoofd van de politie Denderleeuw/Haaltert heeft misbruik tijdens een eetfestijn van N-VA. Laatstgenoemde zou zich ongepast laten opmerken hebben nadat een politieagent zes partijgenoten een boete zou hebben uitgeschreven voor het verkeerd parkeren in de buurt van de feestzaal waar een eetfestijn van N-VA plaats vond. Veerle Baeyens dreigde er ook mee de korpschef te laten overplaatsen, althans dat is wat je kan verstaan in de brief die werd overgemaakt aan de politie in Haaltert. Er zou gevraagd worden om de dienst te herbekijken, en dat stelde veel vragen bij de vakbonden en de politiemensen binnen het korps, die nog altijd niet beantwoord werden. Er loopt een onderzoek.

Tijdens de gemeenteraad van maandag 14 november voerden zowel VSOA, ACV en NSPV actie voor het gemeentehuis van Haaltert om hun ongenoegen te uiten. De vakbonden pikken het niet dat Veerle Baeyens haar functie misbruikt om politiemensen onder druk te zetten, terwijl ze hun functie uitoefenen zoals wordt gevraagd van een agent in dienst. Op dit ogenblik is Veerle Baeyens nog altijd niet van plan om een stap opzij te zetten. Ze zegt als iedere burgemeester die geconfronteerd wordt met een onderzoek ontslag zou moeten nemen, er geen burgemeesters meer aan de macht zouden zijn.

Er werd gestemd over het al dan niet vertrouwen hebben in de huidige burgemeester. Het was op voorhand al duidelijk dat CD&V ging voor stemmen. Phaedra Van Keymolen voelde zich een beetje verplicht om een dienst weer te doen, omdat zij onlangs door Veerle Baeyens werd aangesteld als eerste Schepen van Haaltert, nadat Laurent Volckaert werd aan de kant geschoven. Dat Vooruit de kar ging mee duwen was nog afwachten, maar werd wel gevreesd. De partij zou anders in nauwe schoentjes kunnen komen als er nog eens zou gedreigd worden bij de verdeling van de postjes in de toekomst. De stemming verliep als volgt, 14 voor en 9 tegen, 2 onthoudingen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *