‘Dokter9400’ helpt Ninovieters die geen huisarts hebben…

De huisartsenkoepel Dr. Hemerijckx start op maandag 12 februari 2024 met het project ‘Dokter 9400’. Er worden vervangende artsen uit andere regio’s ingezet om de noodpost in Ninove te bemannen. De consultaties hebben plaats op de campus van het OLV-Ziekenhuis in de Biezenstraat te Ninove. Volgens de statistieken zijn er in Vlaanderen wel voldoende huisartsen, maar is het aanbod versnipperd. Terwijl in de ene regio geen problemen zijn, vinden patiënten in andere delen met moeite een huisarts. Tegelijkertijd is het aantal consultaties gestegen en vullen instromers niet genoeg de huisartsen op, die met pensioen gaan.

Ook de stad Ninove kampt met een dergelijk tekort. Momenteel zijn hier 25 huisartsen actief, waarvan de helft ouder is dan 65. Om dit probleem op korte termijn te helpen opvangen, start de huisartsenkring Dr. Hemerijckx vanaf 12 februari eerstkomende de huisartsennoodpost ‘Dokter9400’ op de campus Ninove van het OLV-Ziekenhuis in de Biezenstraat. 6 artsen houden daar op maandag- en woensdagavond consultaties.

Het initiatief is in de eerste plaats bedoeld voor mensen zonder vaste huisarts. Zij kunnen een afspraak maken via afspraakdokter9400. Bij de eerste aanmelding moeten zij zich eenmalig registreren. Voor een consultatie in de noodpost moeten de patiënten zich niet aanmelden aan het onthaal van de campus Ninove, maar kunnen ze onmiddellijk naar de consultatieruimte op de 1ste verdieping. Ze brengen hun identiteitskaart, een klever van het ziekenfonds en belangrijke medische informatie mee. De noodpost zal nog zeker tot het einde van dit jaar open blijven.

Daarnaast is er nog de wachtpost Pageni met vestigingen in Lennik en in Ophasselt. Deze is elk weekend en op officiële feestdagen bedoeld voor alle inwoners van Geraardsbergen, Ninove, Bever, Herne, Galmaarden, Lennik, Gooik, Ternat, Roosdaal en Dilbeek (gedeeltelijk). De huisartsen in de wachtpost voorzien in de medische hulpverlening, die niet kan wachten tot de volgende werkdag van de eigen huisarts.

Voor alle verdere info kan u terecht bij: Noodpost Dokter9400, Biezenstraat 2 Ninove.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *