Denderleeuw organiseert eerste editie van Culin’air…

Na de zeer succesvolle bloemenmarkten op het Dorp van Denderleeuw tapt Lokaal Bestuur Denderleeuw op zondag 9 oktober 2022 uit een ander vaatje. Tussen 11.00 en 17.00 uur kan je op het Dorp van Denderleeuw je smaakpapillen laten verwennen op de allereerste culinaire markt: Culin’air. Dat er in Denderleeuw heel wat bruisende ondernemers en gevestigde waarden gehuisvest zijn, is geen geheim. Maar wist je dat ook de culinaire sector bijzonder goed vertegenwoordigd is? “Wat weinig mensen weten is dat Denderleeuw de thuisbasis is van tal van wijnhandelaars, die met passie en liefde voor het vak, een divers assortiment van zowel courante als minder gekende wijnen en bubbels aanbieden. Bovendien doen ze dat met veel expertise, vakmanschap en liefde”, vertelt Jan De Nul.

Wat is nu precies een ‘goede’ wijn of een ‘goed wijnjaar’? Waarom moet je een wijn laten decanteren? Wat zijn de juiste wijnglazen en waarom is het belangrijk om het glas nooit meer dan 1/3e  vol te schenken? Hoe lang mag je champagne bewaren? Met al deze en andere vragen kan je terecht op de markt bij de Vlaamse Wijngilde, een koepelorganisatie van de Vlaamse Wijncommanderijen. “En uiteraard kan je ook genieten van een lekker glas aan een democratische prijs of een lekkere fles wijn of bubbels aankopen. Vijf lokale wijnhandelaars uit Denderleeuw en de Vlaamse wijngilde staan je graag met raad en daad bij om op zoek te gaan naar dé wijn die bij jou past.”, vult schepen De Nul aan.

Een culinaire markt is natuurlijk niet compleet zonder een verfijnd aanbod van gerechten. “Zo kan je op Culin’air niet enkel genieten van een lekker glaasje maar wordt er echt ingespeeld op foodpairing. Op deze manier hopen we nog meer volk samen te brengen op het Dorp. Culin’air draait niet enkel om eten en drinken, maar is een totaalconcept. Weer of geen weer Culin’air gaat door. Bij regen zetten de handelaren hun kraam op in zaal Den Breughel. Laat die paraplu gerust thuis”, vervolledigt schepen Marnick Vaeyens.

De deelnemers: Wijnhuis De Bruyn, Tinalia (Foodtruck), Tempo Del Vino, W & W Consult
Innovino, De Wijnkaart, Aqualis, Schapenhouderij Michiels, Maison Des Amis, Chocolaterie Duchesse, en de Vlaamse Wijngilde.

Praktisch: zondag 9 oktober van 11.00 tot 17.00 uur op het Dorp in Denderleeuw (Bij regen zaal Den Breughel). Toegang gratis – betaling aan de marktkramen gebeurt via jetons die aan de gemeentelijke stand op de markt worden aangekocht.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *