De week v. d. Smaak ‘Water en Vuur’ van 14 tot 24 november…

Van 14 tot 24 november tintelen de Aalsterse smaakpapillen net iets harder dan gewoonlijk. Dan vindt opnieuw de Week van de Smaak plaats, het culinaire festival georganiseerd door vzw Vol-au-vent en gesteund door de stad. Het ‘piece de résistance’ van de Week van de Smaak is de slotdag die plaatsvindt op Zondag 24 november in ontmoetingshuis De Brug. Hongerige magen en creatieve breinen zijn meer dan welkom vanaf 11.00 uur. Er is ook speciale aandacht voor de kinderen. Dit jaar draait het tijdens de Week van de Smaak helemaal rond Water & Vuur: roken, stoken en stomen, rivieren, kanalen, de zee en wat erin rondzwemt… Inspiratie genoeg voor leuke activiteiten georganiseerd door verschillende stadsdiensten. Een aantal blikvangers: – Oiljst, ajoin en bier mè schoim… Een kleine tentoonstelling over Aalsterse brouwers en brouwerijen, doorspekt met archiefdocumenten zoals briefhoofden, foto’s, etiketten en bierglazen. Je kunt de tentoonstelling van 14 tot 23 november bezoeken tijdens de openinguren van het Stadarchief. – Eddie Niesten – Thee parlant. Tijd voor een duik in de opmerkelijke theecultuur. Culiniar specialist Eddie Niesten neemt je op 14 november mee in de wondere wereld van thee. Van 14.00 tot 16.00 uur in ’t Gasthuys – stedelijk Museum Aalst. – SWP De Loods zet zijn resto’s in vuur en vlam. Tijdens de Week van de Smaak moet je zeker eens je voeten onder tafel schuiven bij de resto’s van De Brug en De Zolder Het volledige programma en menu’s worden pas later bekend gemaakt , maar de chefs doen je al watertanden met volgende trefwoorden: winterbarbecue, pikant Aziatisch, sushi-degustatie. Bier- en smaakquiz. Bier- en quizliefhebbers kunnen niet ontbreken op de eerste bierquiz in ontmoetingshuis De Brug. Notoire Aalstenaars Jan Louies en Luckas Vander Taelen staan in voor de presentatie. Op Zaterdag 23 november vindt de derde editie van de Smaakquiz plaats. Alle vragen hebben een link met eten en dirnken. Je hoeft dus geen masterchef of sommelier te zijn om in de (lekkere) prijzen te vallen. Voor meer info en inschrijvingen kun je terecht bij ontmoetingshuis De Brug, tel. 053 73 21 95, ontmoetingshuisdebrug@aalst.be. Op Zondag 24 november is ontmoetingshuis De Brug voor 1 dag het Aalsterse culinaire epicentrum. vanaf 11 uur kun je er terecht voor een wijnproeverij van Fairtradewijnen, hapjes van centrum voor volwassenenonderwijs Tanera en heel wat randanimatie. Er is muziek, theater, poëzie en nog veel meer. Onder het motto ‘Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen’ worden kinderen tijdens de slotdag in De Brug ondergedompeld in de wonder wereld van de gastronomie. Er zijn verschillende workshops: cakejes versieren, kinderkookles, ‘masterclass’ kindercocktails, knustelen, eetbare tekeningen… Wie deelneemt brengt een schort mee. Volwassenen kunnen ook deelnemen aan de workshop porselein beschilderen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *