De Lijn voert campagnes rond hoffelijkheid op bus en tram…

Respect tonen voor de chauffeurs, andere reizigers,en voertuigen, vooraan opstappen, niet te luid telefoneren, … Dat is slechts een greep uit de hoffelijkheidsregels op het openbaar vervoer. Heel wat reizigers passen ze ook toe zonder na te denken. Sommige regels worden soms echter vergeten. Daarom start De Lijn met een nieuwe hoffelijkheidscampagne om zo een verplaatsing met het openbaar vervoer voor iedereen aangenamer en veiliger te maken. Met de campagne wil De Lijn reizigers die zich hoffelijk gedragen in het openbaar vervoer bedanken. De reizigers die het niet altijd zo nauw nemen met de regels wil ze aanzetten tot hoffelijker gedrag.

“Hoffelijkheid staat gelijk aan vriendelijkheid en het geven van erkenning aan anderen. De nieuwe hoffelijkheidscampagne van De Lijn speelt in op dit concept en wil wederzijds respect stimuleren want reizen met De Lijn doen we allemaal samen. Wederzijds respect van en voor je medereizigers, onze personeelsleden en ons materiaal is een belangrijke basis. Zo creëren we samen een fijne, veiligere en duurzamere reiservaring,” zegt Ann Schoubs, directeur-generaal De Lijn.

“Naast deze hoffelijkheidscampagne wil De Lijn op korte termijn ook een campagne tegen agressie uitwerken. Want het moet duidelijk zijn dat wij als samenleving agressie tegen chauffeurs, bedienden en controleurs bij De Lijn absoluut niet dulden. De toenemede agressie moeten wij een halt toeroepen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De Lijn zet voor de hoffelijkheidscampagne een waaier aan communicatiekanalen in en hoopt zo haar reizigers te sensibiliseren. Zo komen er affiches op de voertuigen en aan de bushokjes, ondersteund door een opmerkelijke socialmediacampagne, radiospots, advertenties en een campagnepagina op de website.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *