De Gendarmerie in Aalst kan rekenen op 900.000 euro…

Schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA) en schepen van Financiën en Gebiedsgerichte werking Matthias De Ridder (N-VA) hebben een subsidie van maar liefst 900.000 euro binnengehaald voor de verdere uitbouw van De Gendarmerie. Het Aalsterse project is een van de zes geselecteerde projecten binnen de subsidieoproep van Vlaams minister van Stedenbeleid en Armoedebestrijding Liesbeth Homans. De subsidie maakt het mogelijk om bijkomende ruimtes uit te bouwen voor huiswerkbegeleiding en vrijetijd-sactiviteiten. Ook de creatie van een groene ontmoetingsplaats zal mensen uit hun sociaal isolement halen. “Het verbeteren van de schoolkansen van deze kinderen is namelijk cruciaal om generatie-armoede te kunnen doorbreken. Bovendien zal deze infrastructuur ook helpen om de digitale competenties van de ouders versterken, wat de kansen op het vinden van een job dan weer moet vergroten. Op die manier zal De Gendarmerie bijdragen tot het bestrijden van armoede in Aalst”, zegt schepen Smeyers.

Voorts zal de subsidie ook helpen om de buitenruimte van de site op te waarderen. In een dichtbebouwd stadsdeel zal een groene zone ontstaan met moestuinbakken die ontmoeting in de buurt zal stimuleren. Moestuinbakken maken ook een korte keten mogelijk maakt voor buurtbewoners en het buurtrestaurant van De Gendarmerie.

“Het binnenhalen van bovenlokale subsidies is cruciaal om onze stad en de dienstverlening van de stad aan de Aalstenaars verder op te waarderen. Deze steun van Vlaanderen is daarvan een mooi voorbeeld. Een oude, waardevolle site wordt zo omgetoverd tot een trekpleister voor de buurt en een motor voor sociale ontwikkeling. Deze weg moeten we nog meer bewandelen”, zegt schepen De Ridder. In 2017 ontving Aalst voor eenzelfde subsidieoproep al eens 725.000 euro van Vlaams minister Homans.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *