De gemeente Herzele zoekt wegspotters…

Herzele zoekt wegspotters voor de vele Trage Wegen. “Er zijn nogal wat toegankelijke trage wegen in onze gemeente”, zegt schepen Jan Van Damme. “159 onverharde en 116 verharde. Goed voor 84 kilometer in totaal. Deze worden steeds belangrijker om veilig van punt A naar B te gaan, zonder gebruik te maken van de auto of om even te kunnen ontspannen en ontsnappen aan het drukke verkeer. Het lokaal bestuur van Herzele, de provincie Oost-Vlaanderen en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen vinden het belangrijk dat deze trage wegenverbindingen blijven bestaan en goed onderhouden worden. Onderhoud en veiligheid van de trage wegen neemt de Technische Dienst voor haar rekening, maar omdat het voor de gemeente niet altijd duidelijk is waar er zich problemen voordoen, besliste het lokaal bestuur om deel te nemen aan het project Wegspotters.”

“Een wegspotter is een vrijwilliger die via een app of een website makkelijk problemen aan het gemeentebestuur kan doorgeven”, gaat schepen Van Damme verder. “Dat doen ze minstens een keer per seizoen voor ‘hun’ trage wegen. Is de bewegwijzering oké? Versperren obstakels de weg? Ligt er zwerfvuil? De vrijwilligers kunnen ook digitaal opvolgen wanneer hun meldingen worden verwerkt en opgelost.” Word wegspotter in Herzele: infoavond. Het lokaal bestuur van Herzele wil binnenkort starten met het project Wegspotters en gaat daarom op zoek naar inwoners die hieraan willen meewerken.

Voor de start van dit project wordt in De Wattenfabriek (Solleveld 35) een infoavond georganiseerd op dinsdag 24 september 2019 om 20.00 uur. Na de toelichting kunnen geïnteresseerden aangeven welke wegjes zij willen opvolgen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *