De ByeByeGrass schakelt een versnelling hoger…

Deze week komt er een nieuwe hittegolf, een gevaar voor de mens, maar ook voor de tuin! Velen vrezen voor de ondergang van hun gazon of zelfs hun hele tuin, en terecht. Geen paniek, als je je tuin een beetje #ByeByeGrass’t, dan komt het wel in orde.

 

Tip 1: Laat het gras groeien tot september! Nu maaien is desastreus voor je gazon. Hoe hoger het gras, hoe dieper de wortels, hoe langer het gras het gaat volhouden. Tip 2: Bedek zoveel mogelijk blote aarde rond je planten met een zo’n dik mogelijk laag ‘mulch’: organisch materiaal zoals snoeiafval, houtsnippers, stro, bladeren,… Tip 3: Hoe meer klaver, paardebloemen, madeliefjes en andere bloemetjes je tussen je gazon laat staan, hoe droogtebestendiger ze is!

Onze grondwaterreserves geraken stilletjes aan uitgeput, wetenschappers trekken al meerdere jaren aan de alarmbel. Op den duur wordt het zo problematisch dat water een fossiele brandstof aan het worden is. Het is dan ook uit den boze om kostbaar water te gebruiken om je onnatuurlijk gazon water te geven.

Nieuwe ByeByeGrass-stad en… campus! We kunnen nog meegeven dat het ByeByeGrass charter binnenkort door een grote Vlaamse stad zal ondertekend worden en we binnenkort een eerste (grote) ByeByeGrass campus zullen hebben. Meer info bij: Louis De Jaeger (Eco-entrepreneur en oprichter) 0474 38 29 38. Ellen De Vrieze (Industrieel ingenieur in landschap- en groenbeheer) 0498.69.24.00. Loïc van Doorn (Bioloog en herpetoloog) 0479.68.26.09. Elias Goossens (Bioloog en industrieel ingenieur in landschap- en groenbeheer) 0476.31.35.23. Wouter Knaepen. 0477.64.56.85. en Emily Vanhosbeek (Beiden Bioloog) 0471.54.70.92.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op De ByeByeGrass schakelt een versnelling hoger…

  1. sabine manshoven schreef:

    Waarom niet? De mensen tips geven over recycleren van hun afvalwater! Spoelwater van de keuken afleiden naar de tuin/reservoir / zuiveringsgebied via een ecologisch systeem. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, Grondregel is het gebruik van biologisch afbreekbare zepen of detergent.
    Zo ook met regenwater voor bevloeïng van de tuin en wasmachineMaar is dit met het badwater ook mogelijk voor dezelfde toepassingen? Zijn er eenvoudige manieren om ook dit water op een gezonde manier opnieuw te gebruiken,het in de tuin te gebruiken beter dan het naar de riolering af te leiden?Ik zou zeggen: Spread the word…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *