De atletiekpiste en de cafetaria aan Putbos in Oordegem worden gratis overgedragen aan het Lokaal bestuur in Lede…

Na een eerdere tijdelijke overdracht wil het Lokaal bestuur van de gemeente Lede tot een definitieve kosteloze overdracht komen van het voormalige Sport Vlaanderen Putbos in Oordegem. De raad keurde op donderdag 16 februari 2023 het voorstel tot akte goed en geeft machtiging aan de Vlaamse Overheid om de akte namens het Lokaal bestuur te ondertekenen. De atletiekpiste en de cafetaria worden gratis overgedragen aan het Lokaal bestuur. Na het verlijden van de notariële akte, neemt het Lokaal bestuur de exploitatie van het atletiekgedeelte op zich. Daarom zal het bestuur het nuttige onderhoud- en sportmateriaal van het Agentschap Sport Vlaanderen overnemen voor 62.895 euro. Zo kunnen de sporters verschillende atletiekdisciplines blijven uitoefenen en kan het Lokaal bestuur verder zorgen voor het onderhoud van de atletiekpiste, de parking, de toegangsweg en het omliggend groen.

Sinds de tijdelijke overdracht op 1 juli 2022 stond de gemeente Lede, naast het onderhoud, ook al in voor de energiekosten van de verlichting van het atletiekgedeelte, de parking en de toegangsweg om zo de site operationeel te houden en het gebruik door de sporters te garanderen. Het gewijzigde reglement en de gewijzigde retributie voor het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur worden eveneens goedgekeurd door de gemeenteraad, na advies van de gemeentelijke sportraad.

Verenigingen of andere gebruikers die de atletiekpiste willen reserveren, kunnen binnenkort, na de formele overdracht, terecht bij de Sportdienst van de gemeente Lede.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *