De 24 uur van basisschool Louis Paul Boon…

Op zaterdag 9 en zondag 10 november gaat ‘De 24 uur van Basisschool LP Boon’ door. Luc en Olivier, een ouder en een grootouder van een van de leerlingen, zullen 24 uur lopen en fietsen. De school organiseert ook allerlei randactiviteiten zoals een quiz, rommelmarkt en hindernisloop. Directeur Gerdy Decavel zwaait sinds twee jaar de plak op deze school. Zijn ambities zijn hoog, zijn to do-lijst is gigantisch, en dan komt daarbij nog de organisatie van de benefiet-marathon. “Maar het idee kwam van een ouder en een grootouder van onze school, zegt Gerdy. De school gaat samen met de vriendenkring een reeks activiteiten organiseren rondom hun marathon. En met die opbrengsten gaan we onze school opfrissen.”

“We hebben zowel plannen voor de kleuterspeelplaats als voor die van de lagere school. Bij de kleuters willen we het speeltuig dat er nu staat, vervangen door een grotere, sterkere speeltuin. Het speeltuig dat er nu staat is iets eenvoudigs en is niet berekend op grote groepen kleuters. We weten dat kleuters zich heel erg kunnen uitleven op dergelijke toestellen en we willen hen gewoon nóg veel meer aanbieden. Motoriek is voor onze school heel belangrijk en we hebben echte speeltoestellen nodig om hen te leren klimmen, klauteren, springen en fantasiespelletjes te spelen. We willen er een echte speeltuin in het groen van maken.”

“De lagere school krijgt een nieuwe polyvalente zaal en een uitbreiding van de speelplaats. Vergelijk het met een moderne chill out zone, met pc’s, tablets voor sociale media, een knusse hoek, zoals een terugtrekruimte. Een uitnodigende plek waar kinderen samen kunnen communiceren, zowel offline als online. In die zaal willen we hen aanleren hoe ze dat het beste doen: hen leren omgaan met sociale media, online identiteit en veiligheid. Als we als school mee willen zijn met de realiteit waarin onze kinderen leven, dan moeten we daarop kunnen inspelen en die wereld ook op school toelaten. Het wordt een ruimte waarin lesgegeven kan worden, samengewerkt, maar ook een plek waar de kinderen wat kunnen ‘hangen’ of een gezelschapsspel spelen.”

“We zien de goeie effecten van onze leescaravan, een caravan op het schoolterrein waarin de kinderen in groepjes mogen gaan lezen tijdens de speeltijd en we gaan dat systeem doortrekken naar de nieuwe, polyvalente ruimte. We denken aan een beurtrol-systeem zodat iedereen de kans krijgt om er gebruik van te maken. Het is zeker niet zo dat de kinderen vanaf nu allemaal mogen gaan gamen in de polyvalente zaal tijdens de speeltijd.”

“Het gebouw staat er al, naast de toiletten van de lagere school”, gaat Gerdy verder. “Het is alleen helemaal niet ingericht en daarvoor hebben we dus geld nodig. Als ik mag dromen, dan zouden we graag heel veel geld inzamelen, zodat we meteen ál onze plannen kunnen verwezenlijken. Op ons verlanglijstje staan meubelen, verlichting, inrichting, zithoeken, een terugtrekruimte, een keukenblok en die uitgebreide speeltuin voor de kleuters. Maar we zouden al heel blij zijn als we een paar duizend euro verdienen en kunnen herinvesteren in onze accommodatie.”

Wie wil kan de marathonfietser- en loper sponsoren als particulier of als ondernemern de formulieren zijn te verkrijgen op school of via de24uvanlpboon@outlook.be. Daarnaast organiseert de school we ook heel wat activiteiten rond de sporters en daar zien ze dgraag veel volk naartoe komen.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *