DATS 24 opent laadpunten op parking van Colruyt Ninove…

Op 25 maart 2024 opent DATS 24 een laadplein op de parking van de Colruyt Laagste Prijzen-winkel aan de Polderbaan 26 in Ninove. Na Mechelen en Boom is dit de derde realisatie in een lange rij waarbij standaard laadpalen gecombineerd worden met snellaadpalen.Op de parking van Colruyt Ninove staan 3 snellaadpalen (6 laadpunten) van 150 kW en 2 standaard laadpalen (4 laadpunten) van 22 kW. DATS 24 plant in de komende maanden 50 laadpleinen en die krijgen allemaal een gelijkaardige configuratie met telkens 10 laadpunten.  Op die manier verdwijnt alvast in Ninove de laadstress, want dit laadplein is 24/7 geopend, dus ook buiten de openingsuren van de winkel. Dat geldt overigens voor alle volgende laadpleinen die gebouwd zullen worden. Daarmee neemt DATS 24 zijn maatschappelijke rol op om elektrisch opladen laagdrempelig en emissievrije mobiliteit toegankelijk te maken.

Jean-Jacques Delmée, co-CEO van DATS 24: “Voor 2024 staan 50 nieuwe, gelijkaardige laadpleinen op de planning. Die worden geïnstalleerd op parkings van Colruyt Laagste Prijzen-winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië in samenwerking met onze partner Pluginvest. Na Ninove komen Ukkel en Halle aan de beurt. Met de uitrol van deze laadpleinen volgt DATS 24 de geografische spreiding qua verkoop van elektrische wagens. Tegelijkertijd zorgen we ook voor meer laadinfrastructuur in Wallonië, waar het aanbod momenteel nog schaars is. Het eerste laadplein op Waals grondgebied komt in Gembloux.” Jo Willemyns, algemeen directeur Colruyt Laagste Prijzen: “We zien dat meer en meer klanten elektrisch rijden en we ondersteunen hen in die transitie door ervoor te zorgen dat ze hun auto kunnen opladen terwijl ze winkelen. Tijdens een gemiddelde winkelduur van 30 minuten, laden klanten aan onze snellaadpalen tot 300 kilometer* extra rijbereik op.”

Tania De Jonghe, burgemeester Ninove: “Het stadsbestuur Ninove was één van de pioniers met de ondertekening van de burgemeestersconvenant en daaraan gekoppeld de opmaak van een klimaatactieplan met het oog op het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. We zien een stijging van het aantal elektrische voertuigen, een goede zaak, maar dan is een toename van degelijke en veilige laadpalen onontbeerlijk. Dit heel mooi initiatief versterkt ons in de realisatie van onze klimaatdoelstellingen. We zijn heel dankbaar dat DATS 24 en Colruyt Ninove dit realiseren in onze mooie stad.”

De goedkoopste manier om aan de DATS 24-laadpalen te laden is met een DATS 24-laadpas of met de DATS 24-app. Die laatste is wel voorbehouden voor zakelijke klanten. “De prijs aan de standaard laadpalen (tot 22 kW) bedraagt € 0,40 per kWh en aan de snellaadpalen (meer dan 22 kW) € 0,60 per kWh, op voorwaarde dat je met een DATS 24-laadpas laadt.”, zegt Jonas Cautaerts, EV Chargingverantwoordelijke bij DATS 24.

Een vaak geformuleerde klacht is dat mensen die elektrisch rijden, vooraf niet weten hoeveel hun laadbeurt zal kosten. DATS 24 hanteert nu al de AFIR-regelgeving die stelt dat klanten moeten weten hoeveel ze per kWh betalen vóór ze hun laadsessie starten. De QR-code die op elke DATS 24-laadpaal staat, brengt klanten meteen naar een webpagina waarop de prijzen vermeld worden: dats24.be/prijs-laadbeurt

De DATS 24-laadpleinen zijn ook toegankelijk voor wie gebruik maakt van een laadpas van een andere operator, waaronder: Allego, Blue Corner, EDI, E-Flux, EV Box, Fastned, IONITY, Mobility+, New Motion, Plugsurfing, Smappee en Totalenergies. Omgekeerd kunnen DATS 24-laadpashouders ook terecht op de laadpalen van al deze operatoren. En later dit voorjaar zal je jouw auto aan de laadpunten van DATS 24 ook kunnen opladen met de Xtra app van Colruyt Group. * afhankelijk van het type batterij in de auto en van het rijgedrag van de klant

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *