Cultuurmarkt anno 2022 op autovrije zondag in Haaltert…

Net zoals in zovele gemeenten in onze regio, zal de gemeente Haaltert tijdens een zogezegde autovrije zondag, van de gelegenheid gebruik maken om een deel rond de kerktoren in Haaltert in te palmen om cultuur op de kaart te zetten. Men nodigt jullie dan ook graag uit op zondag 18 september 2022 voor de cultuurmarkt in Haaltert. De lokale (culturele) verenigingen, adviesraad Cultuur en lokaal bestuur Haaltert zorgen op die dag voor optredens, workshops en animatie voor jong en oud, met o. a. een deathride. Hét moment om onze culturele verenigingen te ontdekken en beleven. Zo zet Haaltert verder in op lokale samenwerkingsverbanden en zorgt ze bottom up voor meer cultuurbeleving in deze landelijke cultuurgemeente.

“Met de cultuurmarkt moedigen we als lokaal bestuur onze talrijke verenigingen aan tot een uniek samenwerkingsverband.  Op deze originele manier positioneren we Haaltert opnieuw als ‘cultuurgemeente’. Met groots resultaat! Bijna dertig culturele verenigingen zullen vanuit hun eigen sterkte, samen, zorgen voor een uniek feestelijk evenement met een rijk gevuld programma voor jong en oud!,” zegt schepen van Cultuur en Feestelijkheden Bart Ottoy.

Op zondag 18 september palmt de cultuurmarkt van 11 tot 18 uur de site rond het Sint-Goriksplein in. Tijdens het evenement werken verschillende socio-culturele verenigingen samen met het lokaal bestuur. Zo zorgen ze voor een dag vol interactieve workshops, optredens en animatie voor alle leeftijden. In het Warandepark is er zelfs een deathride te vinden. Het hele programma is te lezen op www.haaltert.be/cultuurmarkt.

Tijdens deze editie van de Haaltertse Cultuurmarkt zal de nieuwe belleman Tim Van Laethem aan het grote publiek voorgesteld worden. Afspraak om 11.00 uur. Na de opening van de cultuurmarkt om 11 uur huldigen we het Daensbord van Haaltert officieel in. Op dit bord lees je meer over de verkiezing van 1894. Ook in de andere deelgemeenten vind je Daensborden met elk hun eigen verhaal.

“Verover de straat tijdens autovrije zondag en neem deel aan tal van activiteiten midden in ons dorp,” zegt burgemeester Veerle Baeyens. Fijn te zien hoeveel dynamiek vanuit een diversiteit aan verenigingen leeft, en dat dit ons dorp één dagje autovrij op stelten kan en mag zetten. Naar aanleiding van Autovrije Zondag wordt iedereen aangemoedigd om met de fiets te komen. Iedereen is welkom!.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *