Coöperatie organiseert een receptie voor mensen die Oekraïense vluchtelingen opvingen…

Op 12 maart 2022 kwamen de eerste Oekraïense vluchtelingen aan in Lede. Verschillende gezinnen stelden hun huis open om mee voor de opvang in te staan. De Coöperatie wil deze gezinnen bedanken, en doet dat met een receptie. ‘12 maart 2022 zal ik niet snel vergeten.’ vertelt Coöperatievoorzitter Jan Huib Nas. ‘Het was de dag van onze nieuwjaarsreceptie en opeens verdween mijn rechterhand Katinka Pottie. Zij had nog een paar uur de tijd om haar huis klaar te maken voor de opvang van 3 Oekraïense vluchtelingen.’ Wat volgde was bewondering voor Geert, Katinka en al die mensen die hun huis open stelden en de vluchtelingen met raad en daad bijstonden. Daarom wil De Coöperatie graag iets terug doen voor al deze mensen. En hoe doet ze dat in deze periode van het jaar? Met een receptie in ‘Het Kieken en Den Olifant’. Geen toeval, want uitbaters Rozemie en Luc stelden ook hun huis open.

‘Door de wet op de privacy kunnen wij niet zomaar een lijst met alle opvanggezinnen vragen op het gemeentehuis.’ Aldus Katinka Pottie. ‘Daarom deze oproep.’ Maak(te) jij deel uit van een opvanggezin? Dan nodigen we je graag uit voor de receptie op zaterdag 4 februari tussen 14 en 17 uur in ‘Het Kieken en Den Olifant’ om met ons en met elkaar je ervaringen te delen bij een hapje en een drankje. Behoorde je zelf niet tot een opvanggezin, maar ken je wel dergelijke gezinnen in de buurt? geef deze informatie dan door.

De Coöperatie is een sociaal geëngageerde beweging die ijvert voor een tolerante, gezonde en rechtvaardige Leedse samenleving. Politiek verenigt De Coöperatie het beste uit de sociaal-democratie, het links-liberalisme, een realistisch ecologisme en appelleert aan alle mensen van goede wil. Speerpunten zijn een langetermijnvisie en een behoedzaam omgaan met mensen, hun leefruimte en hun centen.

Reserveren voor de receptie kan op info@de-cooperatie.be Meer info is terug te vinden op de officiële website van De Coöperatie op www.de-cooperatie.be

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *