City Nightrun Denderleeuw ten voordele van Warmste Week…

Voor de tweede editie van City Nightrun slaan Lokaal Bestuur Denderleeuw en Maspoe opnieuw de handen in elkaar. Het loop- en wandelevenement staat dit jaar in het teken van de Warmste Week. Schrijf je nog snel in en loop of wandel op 26 november mee voor het goede doel. Tijdens de City Nightrun kunnen zowel lopers al wandelaars hun hart ophalen: sport, bewegen en entertainment vullen de hele avond elkaar mooi aan. Vorig jaar was er nog een aangepaste corona-editie, dit jaar lopen of wandelen we opnieuw op volle toeren”, vertelt schepen Yves De Smet.  “Zowel de start als finish zijn voorzien aan zaal Den Breughel. Om 20 uur starten de lopers er hun tocht van 7 kilometer en tien minuutjes later om 20.10 uur kunnen de wandelaars vertrekken. Tijdens de City Nightrun zie je de gemeente in een heel andere omkadering. De tocht gaat onder andere door de sporthal, FC Dender, Site Veldstraat en verschillende scholen. Locaties waar je misschien zelden of nooit komt, worden nu opengesteld voor het grote publiek. Als kers op de taart wordt een heus waterspektakel op de Dender voorzien.”

“Een Nightrun is een leuke belevenis. Je zintuigen worden op een andere manier geprikkeld”, vult Kim Barbé van de organisatie Maspoe aan. “We spelen in deze ‘donkere’ periode met licht- en muziekeffecten, zodat het Nightrun een ruimer publiek aantrekt. Daarnaast zetten we maximaal in op veiligheid. De route is voorzien van nadars, lint en seingevers. Alsook blijft de wegcode steeds van toepassing.”

Inschrijven kan via de website www.nightrundenderleeuw.be, waar je ook alle praktische info vindt. Deelnemen kan aan 12 euro als individu, voor groepen vanaf 10 personen is de kostprijs 10 euro, voor de kinderen tot en met 12 jaar is het 5 euro. Bij elke deelname gaat er 2 euro naar het goede doel. Schepen van Gelijke Kansen Sofie Renders: “De City Nightrun staat in 2022 in het teken van de Warmste Week. Hun jaarthema dit jaar is kansarmoede. Voor elke loper of wandelaar zal er twee euro overgemaakt worden aan de organisatie van de Warmste Week. Door de huidige energiecrisis dreigen steeds meer mensen en gezinnen in armoede terecht te komen. Alle beetjes helpen om de strijd tegen kansarmoede aan te gaan. Laat je hart zien en loop of wandel mee op 26 november.”

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *