Chocolatier Anton ontvangt het ‘Handmade in Belgium’ label…

Anton Van de Maele uit Denderhoutem streeft in zijn chocoladecreaties vooral naar minimalisme en vernieuwing. Je zal er dan ook geen extreme of zware smaakcombinaties vinden en ook gekke tierlantijnjes en drukke decoraties zijn niet aan hem besteed. De visie van Anton draait vooral om de puurheid van de ingrediënten en verfijnde smaken en texturen. Een kwalitatief product, bereid op Denderhoutemse bodem. UNIZO overhandigt dan ook met overtuiging het HIB-label aan deze ambachtelijke ondernemer. De chocoladekunsten van Anton blijven trouwens niet onder de radar. In 2017 won hij de prijs van Callebaut Chocolate Hero en mocht hij samen met de 9 andere finalisten naar Tomorrowland. In 2019 & 2020 kreeg hij een plek in de Gault&Millau voor de beste chocolatiers van België en Luxemburg.

Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB), uitgereikt door UNIZO, krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experts kent dit label toe. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, een zekere nutsfunctie hebben en de handtekening van de maker dragen.

In Oost-Vlaanderen zijn al meer dan 110 ondernemers bekroond met het label. In heel Vlaanderen en Brussel bekronen we parels van ondernemingen met het authenticiteitslabel. De groep van HIB-ers blijft dus groeien, vooral in stedelijke gebieden. Maar ook in kleine (deel-)gemeenten ontdekt Vlaanderen vandaag door het label unieke ambachtelijke beroepers die een sterk product maken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *